Ţuica, un leac din bătrâni
Consumată moderat, numai 30 de mililitri pe zi, ţuica de prune protejează inima şi combate bolile de stomac şi de bilă.
Timp estimat de citire: 3 minute

Ia să vedem noi ce calităţi terapeutice are ţuica de prune!

Da, da, nu vă miraţi! Cei care sunt mai în vârstă şi au avut parte la viaţa lor de experienţe rurale sau chiar au trăit la sat în prima parte a vieţii lor, au auzit şi unii chiar cunosc despre valoarea terapeutică a ţuicii de prune.

Dacă cei tineri nu dau doi bani pe băuturile noastre tradiţionale provenite din mediul sătesc străvechi, consumând în schimb tot felul de cocktailuri alcoolice care le pun sănătatea sub semnul riscului, noi cei întregi la minte vom rămâne fideli tradiţiilor noastre strămoşeşti. Căci cei care făceau în secolele anterioare şi cei care fac şi acum ţuica de prune ştiau şi ştiu ei ce ştiu despre valorile nebănuite ale acestui fruct al toamnei.

Înainte de a trece la partea concretă a acestui articol pot să vă spun din experienţa mea următorul lucru. Aveam mai demult un vecin de origine din comuna Şard, din Ardeal. Fusese la viaţa lui croitor de meserie şi lucra pe vremea aceea la un atelier mare de croitorie, cei care cunosc Lipscaniul ştiu despre ce vorbesc eu aici. Lucrase şi pentru unii dintre tovarăşii de la Comitetul Central, deci omul avea valoare. Vecinul acesta nu mai există căci între timp a trecut la cele veşnice, dar pe vremea când era pensionar, el avea mereu asigurat în debara o cantitate anume de ţuică de prune, făcută de neamurile sale la Şard. Vă daţi seama, ţuică de prună curată! Şi vecinul ăsta obişnuia, după cum mi-a mărturisit cu mulţi ani în urmă, dimineaţa pe stomacul gol cu o jumătate de oră înainte să ia micul dejun, să ia câte un păhărel de ţuică de prună! Şi vreau să vă spun că la cei 72 de ani cât avea el pe vremea aia mergea prâsnel de abia puteai ţine pasul cu el! Vă daţi seama?

Ei dar ia să vedem noi ce calităţi terapeutice are ţuica de prune! Vreau să menţionez că dacă explicăm în acest articol despre aşa ceva, nu îndemnăm sub nicio formă la consumul uzual de băuturi alcoolice . Noi intenţionăm să demosntrăm partea bună atunci când e vorba de doze mici.

Articolul precedentHipnagogia – Dezvoltarea capacităţilor spirituale (VII)
Articolul următorCe reprezintă tensiunea arterială? – II
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile