© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 4 minute

În timp ce comunitatea ştiinţifică se află în căutarea vieţii extraterestre, fiinţele din afara Pământului se află de mii de ani aici.

Cvilizaţia umană a atins un grad de dezvoltare care-i permite la ora actuală să obţină performanţe neaşteptate. Dacă în urmă cu doar 10 ani noţiunea de exoplanete era un subiect lipsit de consistenţă, astăzi datorită telescoapelor spaţiale acest domeniu deja se află în plină explorare.

Să ne amintim de anii 80 când celebrul astronom Carl Sagan iniţiase împreună cu alţi astronomi un proiect de căutare a vieţii inteligente şi raţionale în univers cunoscut de atunci încoace sub denumirea de SETI (Search for Extra Terestrial Inteligence – Căutarea Vieţii Extreaterestre). Carl Sagan realizase chiar şi serialul Cosmos.

Era explorărilor spaţiale demarase, deşi încă din anii 70 fuseseră trimise primele sonde spaţiale pe care fuseseră amplasate imaginea unui bărbat şi a unei femei în ipostază stilizată nud şi mesaje în mai multe limbi ale Pământului, în semn de salut faţă de eventualele rase inteligente care ar găsi în viitor aceste sonde spaţiale trimise de civilizaţia noastră.

Carl Sagan fiind şi exobiologist a contribuit într-o mare măsură la modul în care de-a lungul deceniilor s-a dezvoltat această ramură a ştiinţei – exobiologia, iar astăzi avem un nou domeniu numit exopolitică – ştiinţa contactului cu civilizaţiile extraterestre.

Cu toate că alţi oameni de ştiinţă s-au ocupat de domenii adiacente cum ar fi Proiectul Blue Book, şi având şi celebrul caz Roswell cu muşamalizarea evenimentului respectiv şi multe alte cazuri pe care NASA le-a ţinut ascunse vreme de 60 de ani, ideea căutării altor semeni întru raţiune în galaxia noastră n-a încetat nicio clipă.

Deşi pe de-o parte cele menţionate anterior demonstrau că ceva se întâmplă pe Pământ, cauzat de prezenţe din afara planetei noastre, savanţii fie erau sceptici, fie la comanda guvernelor lor şi ca urmare nu erau atât de interesaţi, iar pe de altă parte ei cercetau asiduu cu ajutorul radiotelescoapelor tot felul de emisii provenite din spaţiul interstelar, doar-doar ar fi captat ceva concret pentru a face cunoscut opiniei publice.

Numai că cercetătorii căutau unde nu trebuie, sau în altă ordine de idei, nu ştiau unde şi cum să caute. Şi asta deoarece gândeau cu mintea lor de atunci, în sensul că atribuiau eventualelor rase extraterestre o gândire aproximativ ca a noastră. Este evident că alte civilizaţii s-ar putea să arate la fel ca noi, poate ceva mai avansaţi tehnologic, dar e posibil în acelaşi timp să aibă modele de gândire cu totul diferite faţă de al nostru.

Vânătoarea de extratereştri n-a încetat nicio clipă în deceniile care s-au scurs de la lansarea primelor sonde spaţiale, Pioneer 10 şi 11 şi Viking 1 şi 2. Între timp a continuat manifestarea fenomenului OZN peste tot în lume, ca şi când extratereştrii ar fi spus:

” – Hei, nu ne mai căutaţi în spaţiu, suntem chiar aici pe Pământ!”

Chiar dacă fenomenul OZN persistă, cercetătorii nu acordă suficientă importanţă acestuia, deşi la ora actuală există dovezi ale prezenţei vehiculelor spaţiale de origine extraterestră surprinse de camerele de filmat ale Staţiei spaţiale Internaţionale, precum şi de camerele de filmare de pe navetele spaţiale americane în anii 90. Deci dovezi există. Să nu mai menţionăm şi acele muşamalizări ale contactelor dintre guvernul american şi anumite rase ET. Oare de ce majoritatea cercetătorilor sunt sceptici şi resping asemenea dovezi? Pe lângă asta trebuie să vă spunem că actualmente comunitatea ştiinţifică internaţională susţine că acele imagini puse pe plăcuţele de pe sondele spaţiale, cu bărbatul şi femeia nud ca simboluri, reprezintă un mesaj cu totul greşit, deşi la vremea anilor 70 aşa s-a gândit să fie compus mesajul împreună cu coordonatele sistemului nostru solar.

Despre această chestiune devenită extrem de controversată vom scrie altădată, dar deocamdată să spunem că în timp ce comunitatea ştiinţifică se află în căutarea vieţii extraterestre, fiinţele din afara Pământului se află aici de mii de ani.

Dacă urmăriți serialul Extratereştii Antici, veți constata că în România, suntem în urmă la acest capitol de investigaţii, DAR să mai şi acceptăm o asemenea posibilă realitate a existenţei altor fiinţe inteligente şi raţionale. În acelaşi timp, însă, pe altă latură a societăţii, s-a dezvoltat comunitatea esoterică-spirituală care transmite către opinia publică, prin intermediul revistelor, cărţilor şi internetului, mesaje de la diferite fiinţe ce aparţin altor civilizaţii extraterestre.

Ceea ce este însă de remarcat în mod accentuat este că lumea, oamenii în general, indiferent de statutul lor social şi de pregătirea pe care o au, în marea lor majoritate  cred că extratereştrii există şi se întreabă de ce nu au apărut până acum.

Unul dintre răspunsuri poate să fie acela că opinia publică mondială a fost în mod deliberat intoxicată mai ales în perioada anilor 80-90 cu falsa idee că există o mare probabilitate ca acei extratereştri să fie ostili şi cu intenţia de a ne invada într-un fel sau altul. Însă în cele din urmă nici acest argument nu a fost acceptat de opinia publică, pentru simplul fapt că dacă ar fi fost aşa, deja eram demult invadaţi cu toată tehnologia noastră modernă de tip militar.

Cert este că vânătoarea de extratereştri se află în plină desfăşurare, fenomenul OZN fiind doar una dintre modalităţile prin care aceste civilizaţii ne pregătesc pentru un alt mod de a gândi şi de a privi lucrurile, deoarece este clar că atunci când va fi Marele Contact, acesta va fi cu totul altfel de cum ni l-am imaginat noi că va fi.

Articolul precedentTranshumanism sau Spiritualitate
Articolul următorBioritmul intuitiv şi ciclul sufletului – IV
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
trackback

[…] viitorul unei naţiuni. Cea americană. Asta deoarece în afară de Micii Cenuşii capturaţi la Roswell şi ţinuţi apoi în incinte amenajate special vreme de 25 de ani (din patru entităţi doar una a […]