Acasă Revista Cosmos Întoarcerea la Sine Viața din centrul calmului

Viața din centrul calmului

0
3079
Majoritatea deciziilor pot fi reduse la un simplu ”Nu, nu este alegerea potrivită pentru acest moment” sau ”Da, este alegerea potrivită pentru acest moment”.
Timp estimat de citire: 3 minute

Dacă cineva vă vorbește din minte, nu-i acordați încredere deplină, în schimb, dacă vă vorbește din suflet, ascultați în continuare.

Una dintre provocările Erei Informaționale este să recunoști alegerea potrivită a unei acțiuni potențiale. Este vorba de accesarea cunoașterii interioare, acel „knowing” faimos. Teoretic, oricine poate să facă acest lucru cu un minim de practică, trebuie doar să-ți faci un obicei în a simți situațiile din jurul tău.   

Ia o mică pauză și „centrează-te”, apoi fii atent/atentă le senzațiile și trăirile pe care le ai în corp. În funcție de circumstanțe, poți să simți un fel de neliniște sau relaxare. O senzație de contractare sau stres, înseamnă cel mai probabil un „Nu, iar un sentiment vibrant, de expansiune sau eliberare se traduce ca fiind un „Da”. Este o explicație simplistă, desigur că există și nuanțe între aceste două răspunsuri binare, dar reprezintă un punct bun de plecare. Există de asemenea și varianta compromisului. Adică să spui da atunci când trebuie să spui nu, și invers. Dacă te afli des într-o astfel de situație, ai grijă, deoarece cu timpul nu vei mai deosebi adevărul de minciună.

Dacă de exemplu ești într-o situație anume (job, relație etc) și tot ceea ce experimentezi ca trăire sunt stări de contractare și stres (adică „Nu”-uri repetate), înseamnă că nu prea mai ai ce căuta acolo, activitatea nu ți se mai potrivește, sau au rămas chestii karmice neplătite sub forma unor sacrificii. Există chiar și oameni care simt în permanență o stare de stres, de contractare sau agitație. Oare acești oameni refuză de fapt să-și trăiască propria viață? Cine știe…

Majoritatea deciziilor pot fi reduse la un simplu ”Nu, nu este alegerea potrivită pentru acest moment” sau ”Da, este alegerea potrivită pentru acest moment”. Nu trebuie să știi musai cum se va desfășura exact acțiunea, mai ales că de cele mai multe ori, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Ceea ce trebuie să țineți minte este cum veți reacționa în funcție de cele două stări interioare.

Dacă te supără ceva și nu știi ce să faci, asigură-te că îți acorzi suficient timp pentru a lua o decizie. Sunt puține chestii pe lumea asta care nu pot aștepta, cel puțin deocamdată… Acordă-ți o pauză până când ești suficient de calm sau calmă la interior. Majoritatea deciziilor nu sunt atât de dificile, dar exersând, cu timpul, acest comportament va deveni instinctiv și vei știi aproape instant cum să acționezi corect, astfel încât chiar și când ți se oferă o banală bomboană vei știi dacă acționezi din autenticitate sau din complezență.

O altă modalitate ar fi să-ți imaginezi că Da-ul reprezintă lumina, iar Nu-ul întunericul. Este ideea de bază din filmul „Yes Man” cu Jim Carrey. Foarte mulți învățători spirituali au spus de-a lungul timpului să avem încredere în viață mai presus de orice, pentru a nu rata oportunitățile destinului. O să fac pe avocatul diavolului și o să mai adaug că da, viața este de încredere, dar nu și personajele din ea. O minte neiluminată, va avea tendința să disimuleze, să înșele sau să vrăjească în scopuri personale știute doar de ea. Este vorba de principiul luciferic. Dacă cineva vă vorbește din minte, nu-i acordați încredere deplină, în schimb, dacă vă vorbește din suflet, ascultați în continuare. Corpul fiind o prelungire a sufletului, vă va răspunde imediat prin stări și impresii fizice aproape instant dacă persoana este de încredere sau nu.       

Pe fondul acestor schimbări mari care se petrec în societate, e foarte posibil să fiți puși în fața unor alegeri la nivel de nanosecundă. Personal, mi-aș simplifica viața la fel ca Baloo din Cartea Junglei. Știți voi, strictul necesar. Va veni un moment în care vi se va cere să faceți schimbări rapide, bruște, așadar, dacă ați înlăturat tot balastul din viața voastră și ați făcut pace cu trecutul, veți răspunde la aceste schimbări mult mai ușor.

NICIUN COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?