Viitorul Omenirii 100 de ani
© CC0 / Pixabay

Un adevărat paradis aşa cum îl visăm şi dorim cu toţii. Ce ar lipsi ca acest vis să devină realitate de acum într-o sută de ani?

Luna aceasta vom aborda la Dosarele Cosmos un subiect foarte important şi anume, aşa cum aţi văzut din titlu, evoluţia civilizaţiei umane în următorii 100 de ani.

Vom face o analiză pe cele câteva dintre cele mai importante domenii care determină o asemenea evoluţie – ştiinţa, apoi tehnologia, medicina şi invenţiile care ţin de energia liberă în primul rând.

O asemenea descriere este destul de importantă şi pentru noi românii, deoarece nu ne putem considera excluşi din nici un fel de scenariu care ar putea urma în ceea ce priveşte o astfel de evoluţie…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

21 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Radovici88

Cam asa e, ne asteapta vremuri cel putin fascinante.

Dumitriu Sorin

Incredibil in ce forma au reusit sa-i creeze mintea…..Fara cuvinte.

Alexandru Alex

E cortex cerebral uman….e grav..

Gheorghe Mocanu

Interesant, dar e progamat la raspunsuri, nu cred ca are conexiuni “sponante”, inca.

Alexandru Alex

Ba da…are raspunsuri cognitive….e un cortex cerebral uman pe schelet din titan…..asta e varianta ,, civilă” sa zic asa….urmeaza varianta militara de unde se vor scoate miliarde de dolari…

Andrei S. Grama

Important e sa faca treburi casnice.

Dani Elli

Alexandru Alex cum adica e un cortex cerebral uman…pe un schelet din titan? ati putea sa detaliati mai mult?(ma intereseaza partea cu cortex cerebral uman) v-aș fi recunoscatoare

Gheorghe Adrian Stoian

Cred că bate-ți câmpii, nu voi revista, voi trebuie să publicați ce vi se “servește”, voi ceilalți care aveți azi controlul sistemului bancar și altele conectate cu banul, deci să vă spun eu cum va arăta viitorul??, simplu mintea umană este un vast , inegalabil computer biologic și spiritual, într-un final lumea își va lua lumea înapoi de unde voi astăzi ați confiscat-o!, Sunt milioane și milioane de principii care pot stimula o gândire rapidă a minții umane, de aceea poate roboții vor fi parte din viitorul omenirii, dar după ce lumea asta va fi luată din mâinile diabolice și dată cui se cuvine, se vor construi roboți de către mințile luminate ale viitorului,

Andrei S. Grama

Lucrăm cu materialul clientului. Ia zi Adriane, ce te neliniștește?

Nu mă neliniștește ceva anume, era doar o opinie de-a mea și altor oameni la întrebarea respectivă ,”cum v-a fi viitorul?,”, și am comentat că este o porcărie întrebarea lor, la fel ca și gunoaiele de imtitatii de roboți pe care ei le construiesc , și pretind pe gratis că asta ar fi știință.

Iar genul de revista, că aceasta este doar un instrument de washbrain, deci problema este foarte perversă de aceea nici nu există la ora actuală “Știință”, reală pe piața , deci asta facem citim doar opiniile lor menite special pentru spălarea creierelor populației,

Andrei S. Grama

Daaaa, au stricat știința ăștia cu revistele lor, că toate erau așa bune în societate până să apară publicațiile astea de spălat pe creier.

Revista Cosmos

Adriane, dacă ai fi fost mai atent la postările noastre dintru început, ai fi ştiut că noi suntem total independenţi, nu ne susţine nimeni, nu avem stăpâni deci afirmaţia ta e relativă. Dacă te referi la revistele din Occident, poate că multe din ele au stăpâni cu interese aservite, dar revista Cosmos e românească şi e pentru români. Noi am comentat subiectul despre roboţi deoarece pas cu pas se împlineşte ce scriau Arthur C. Clarke şi Isaac Asimov prin anii 70-80 despre roboţi şi oameni. Îţi place sau nu, roboţii umanoizi vor avea un loc lângă noi în viitorul nostru să ne fie de ajutor, dar de-o manieră paşnică şi conform legilor şi directivelor pentru roboţi descrise de Asimov.
1. Un robot nu are voie să cauzeze vreun rău unei ființe umane, sau, prin neintervenție, să permită ca unei ființe umane să i se facă un rău.
2. Un robot trebuie să se supună ordinelor date de către o ființă umană, atâta timp cât acestea nu intră în contradicție cu Legea 1.
3. Un robot trebuie să-și protejeze propria existență, atâta timp cât acest lucru nu intră în contradicție cu Legea 1 sau Legea 2.
Aşa că Adriane adaptează-te vremurilor sau vremurile te vor lăsa în urmă. Asta dacă nu ajungem în război cu roboţii ca în Terminator şi asta nu din cauza roboţilor ci tot din cauza greşelilor unor oameni.

Pentru ca să faci un robot bun trebuie să ai respect pentru ființa umană, dacă știința ar înțelege foarte bine corpul uman sa poată crea ceva asemănător ,

Și acum mintea “

Semi Libertà

Revista Cosmos credeti ca e posibil ca intr-un viitor mai indepartat, datorita inteligentei artificiale mult mai avansate, robotii sa dezvolte o constiinta proprie si sa preiau oarecum controlul populatiei reinterpretand acele 3 reguli fundamentale? In filmul iRobot, omul de stiinta care creiase roboții, vorbea de niste anomalii sau secvente de cod care se nasc in softwareul acestora, semne care puteau fi interpretate ca emotii sau comportament.. Ce parere aveti?

Raluca Laudat

Nu putem nega progresul stiintei in robotica .Au inventat roboti care imita omul ,intr-un mod inca imperfect dar vor excela in timp .Poate ca acesti robotii inzestrati cu o inteligenta artificiala sunt manevrati ,gestionati de un computer central unde poate sta un om ……malefic .

Cel puțin Doamnă sunteți elegantă și drăguță, nu jigniți cu nimic, dar totuși vă spun că înainte să evolueze roboții, și materialele care vor fi necesare ,și tehnologia, mai întâi trebuie să evolueze mintea umană, care aceasta este ținută în captivitate azi cu foarte multe lucruri de nimic, trebuie inventat totul din temelii,

Revista Cosmos

Semi Libertà Salut. Probabil vor trebui să fie programați de la bun început să facă rău și aici este tot mâna omului la drept vorbind. În afară de asta, noi oamenii avem obiceiul să antropomorfizăm aproape orice necunoscută sau mister din realitatea noastră, și faptul că roboții se vor răscula împotriva oamenilor sună foarte…. omenesc.

Oamenii sunt cei iraționali, cu emoții neînțelese și cu egouri cât casa. Cu roboții cred că ne-ar fi mai ușor, prin simplul fapt că ei sunt doar raționali, fără dorințe neîmplinite, deci funcționează doar pe o anumită dimensiune, pe când ființa umană este multidimensională datorită capacităților ei spirituale intrinseci.

Și totuși, să presupunem că din infinitatea de probabilități cuantice, reușesc să-și rescrie codul printr-un fel de auto-feedback, cam ca la ADN, și capătă conștiență de sine în așa fel încât să ne urască (nu ar fi de mirare), specia umană o să fie deja pe stele deci nu știm cât de mult mai contează toată treaba asta.

Tu ce părere ai?

Mihaela Mirt

Odios!