B17 Amigdalina
© Pixabay

Amigdalina (Vitamina B17) este o substanţă cianogenă – deci care distruge orice fel de celulă care devine canceroasă în timp în organism – fiind în acelaşi timp amăruie la gust.

Hrana noastră cea de toate zilele include multe alimente, iar pe lângă acestea este necesar să consumăm vitamine, minerale şi alte categorii cum sunt enzimele care se găsesc de exemplu în lactate. Enzimele au un rol foarte important ele fiind partea principală a proteinelor, atât cele de origine animală, cât şi cele de origine vegetală, deoarece enzimele coordonează metabolsimul. Organismul uman dispune de aproximativ 3000 de tipuri de enzime, implicate în multiple procese ale funcţionării corpului.

Dintre toate categoriile de substanţe necesare sănătăţii, vitaminele şi mineralele joacă un rol esenţial, deoarece dacă organismul nostru nu păstrează un echilibru între cantităţile de vitamine şi minerale, atunci se pot produce dezechilibre ce pot ajunge să ne pună sănătatea sub semnul riscului.

Unele vitamine au grijă de piele, altele de metabolism, unele minerale sunt parte integrantă din procesul metabolic, altele din procesul de regenerare, altele în combinaţie cu vitaminele, aminoacizii şi enzimele contribuie la susţinerea complexelor funcţii cerebrale, neurologice, raţionale sau chiar de schimburi de energie cu mediul înconjurător. Prea puţină lume ştie de exemplu că dacă ai în corp ceva mai mult germaniu, partea fizică a corpului se poate conecta mult mai uşor cu cea subtilă şi astfel individiul îşi poate deschide calea către lumea subtilă. Sunt multe aspecte de acest fel desigur. Dar unul dintre cele mai importante este cel al vitaminei B17.

Studiile ştiinţifice au pus în evidenţă factorul curativ al acestei vitamine B17, numită şi amigdalină, deşi marile concerne farmaceutice şi multe cercuri medicale de tip academic resping informaţiile aduse de către cercetători în acest sens.

De ce se întâmplă aşa?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?