Vitaminele şi mineralele, între natural şi artificial
© Bigstockphoto

Deşi se găsesc în cantităţi de până la 10 ori mai mari în pilulele fabricate în cantităţi industriale, vitaminele şi mineralele produse astfel sunt lipsite de energia viului, aşa cum o au cele din legume şi fructe.

Despre vitaminele şi mineralele necesare corpului fizic s-a scris foarte mult până în prezent. Medicina modernă dar şi esoterismul recunosc importanţa fundamentală a acestora pentru sănătatea şi echilibrul nostru. Şi vorbim aici atât despre echilibrul organic al corpului, cât şi de structura sa energetică şi vibraţională.

V-aţi putea întreba ce legătură ar avea vitaminele şi mineralele cu partea subtilă a omului, respectiv cu corpurile sale subtile? Ei bine, veţi vedea care este conexiunea…

Pe partea organică rolul vitaminelor şi mineralelor este acela de a menţine echilibrul funcţiilor organice, asigurând echilibrul acido-bazic şi având rol de catalizatori pentru toate procesele care se petrec în interiorul organismului fizic.

La rândul lor mineralele îndeplinesc un rol similar, diferenţa faţă de vitamine fiind aceea că vitaminele menţin starea optimă a sistemului imunitar, în timp ce mineralele menţin integritatea ţesuturilor din care corpul este alcătuit. Mai pe înţelesul tuturor, mineralele construiesc cofragul biologic pentru toate tipurile de celule, astfel încât în interiorul acestora vitaminele să poată asigura toate procesele necesare unei stări de sănătate bună.

O sănătate optimă înseamnă ca organismul să aibă până spre vârsta de 65-70 de ani o preponderenţă anabolică în ceea ce priveşte metabolismul. Adică să menţină tânăr corpul şi să-i ofere vitalitatea de care are nevoie. Pentru a putea îndeplini o asemenea cerinţă, omul are nevoie permanent de vitamine şi minerale, deşi acestea se găsesc în interiorul nostru încă de la naştere în cantităţi foarte mici. Aţi putut observa şi la propria persoană, dar şi uitându-vă la alţi oameni în jurul vostru, că odată cu înaintarea în vârstă structura anatomică tinde să dea semne de dezechilibru, semn al faptului că se produce o dereglare în conţinutul de vitamine şi minerale.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?