Vortexuri, Spirale şi Meandre Cosmice
A se observa forma Vortexului Toroidal peste tot în univers. Într-un măr, într-un copac, în câmpul magnetic al Pământului, în formă de fruct, în bancuri de pești, în dipoli magnetici, în atomi, chiar și ochiul tău este în formă de torus și tot așa...

Vortexuri, Spirale şi Meandre Cosmice și Făt-Frumos.

Studiind modul de manifestare al câmpurilor magnetice se cuvine să îi anunţăm şi să îi felicităm pe Rainer Weiss, Barry C. Barish şi Kip. S. Thorne – laureaţii premiului Nobel pentru fizică, anul 2017.

Cei trei cercetători au fost recompensaţi pentru detectarea şi observarea undelor gravitaţionale cu ajutorul observatorului interferometru laser de unde gravitaționale- LIGO, urmare fuzionării spiralate a două găuri negre[1], respectiv foste stele neutronice, una cu masa de 29, cealaltă cu masa de 36 de ori mai mare decât cea a Soarelui nostru.

Unirea celor două obiecte cereşti într-o kilonovă a avut loc acum 130 milioane ani-lumină în galaxia-satelit NGC 4993 a Căii Lactee aflată în direcţia Norii lui Magelan. Pe Pământ semnalul a fost detectat pe 14 septembrie 2015, când s-a putut observa că undele gravitaţionale se deplasau simultan cu lumina, având aceeaşi viteză.

Imagistica magnetism-gravitaţie şi electricitate este consemnată de mult timp, însă recent este confirmată la un sistem stelar binar şi la nivel de galaxie.

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au descoperit că galaxia Calea Lactee nu este doar atrasă de o forţă, ci este şi împinsă cu o viteză de 1.2 milioane mile/oră.[2] Este incontestabilă bipolaritarea fenomenului.

Pe de o parte există polaritatea nordică, forţa care atrage, iar pe altă parte este polaritatea sudică, cea care respinge, împinge sau creează presiune. Împreună acţionează sub forma magnetismului şi a electricităţii.

Magnetismul – punctul de respingere sau de atracţie dintre două magnetosfere. Când încercăm să unim doi magneţi de aceeaşi polaritate (N-N, S-S) are loc o respingere, întrucât câmpul unuia alunecă pe câmpul celuilalt. Atracţia şi interacţiunea electrică dintre doi poli diferiţi (N-S, S-N) ai unor magneţi, indiferent dacă aceștia se află aproape sau la distanțe astronomice unul față de altul, creează mișcare, lumină și singularitate. Astfel, unda magnetică este de natură ondulatorie și curbată și este însoțită de unda electrică, care este de natură dreaptă și neoscilantă. Putem remarca acest fenomen în natura înconjurătoare.

Să presupunem că ne deplasăm pe ocean cu un vapor.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Vortexuri, Spirale şi Meandre Cosmice – IIVortexuri, Spirale şi Meandre Cosmice – IV >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?