Vortexuri, Spirale şi Meandre Cosmice
A se observa forma Vortexului Toroidal peste tot în univers. Într-un măr, într-un copac, în câmpul magnetic al Pământului, în formă de fruct, în bancuri de pești, în dipoli magnetici, în atomi, chiar și ochiul tău este în formă de torus și tot așa...

Fotonii corelaţi rezultaţi din acelaşi atom comunică între ei „telepatic” cu viteză superluminică.

Cu ajutorul ochilor fizici omul accesează o foarte îngustă fantă din spectrul radiaţiilor electromagnetice, cuprinsă între frecvenţele 4∙1014Hz şi 8∙1014Hz, respectiv 7,8∙10-7m şi 3,8∙10-7m lungimi de undă.

Drept urmare, lumina este percepută ca fiind albă cu posibilitatea divizării în cele 7 culori, iar întunericul ca fiind negru.

Dincolo de acest minuscul segment al radiaţiilor electromagnetice cunoscute, s-a descoperit, cu ajutorul tehnologiei, că unele radiaţii din univers sunt în realitate mai intense şi mai luminoase decât le percepem, ceea ce i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să revină asupra teoriei privind formarea universului, întrucât nu se înţelege cauza şi tipul de radiaţie ce a determinat această explozie uriaşă – Big Bang.

Deci, sursa energiei responsabile de expansiunea întregului Univers este de origine necunoscută, iar materia “neagră” şi găurile negre nu sunt negre, ci luminoase, asemeni unor mici sori, datorită emisiei de radiaţie luminică cu lungimi de undă imperceptibile ochiului fizic.

Drept urmare, Nikodem Poplawski de la Universitatea New Haven, Marea Britanie, lansează următoarea ipoteză: universul nostru s-a născut dintr-un univers-gaură neagră şi totodată, la rândul său, universul nostru se află tot într-o gaură neagră.

Teoria lui Poplawski se bazează pe ideea faptului că înainte de Big Bang a existat ceva, probabil un fel de „sămânţă”, care s-a format în interiorul unei găuri negre. Această minusculă „sămânţă” a avut suficientă energie şi inteligenţă ca să dea naştere întregului univers pe care îl cunoaştem noi.

Teoria porneşte de la mecanica cuantică: cu ajutorul gravitaţiei cuantice se poate descrie comportamentul undelor şi particulelor în interiorul găurilor negre. Acestea posedă o forţă centrifugă interioară care le pune în mişcare, cunoscută şi sub denumirea de “spin”, “răsucire”, ”torsiune” sau “mişcare spiralată”.

Mecanismul de torsiune îi determină pe cercetători să creadă că fiecare gaură neagră este capabilă să producă un univers nou. Astfel, universul în care ne aflăm noi se află într-o gaură neagră care se află într-un alt univers.

Mai mult, cosmologul rus Viaceslav Dokuchaev de la Institutul de Cercetare Nucleară din Moscova spune că în interiorul găurii negre, dincolo de orizontul Cauchy, pot exista forme de viaţă şi chiar civilizaţii avansate de nivelul III pe scara Kardaschev, prin comparaţie cu a noastră care încearcă să atingă nivelul I.

Aşadar, fizicienii au ajuns la concluzia că în fiecare gaură neagră există un alt univers şi chiar al nostru este într-o imensă gaură neagră aflată într-un alt univers.

Următorul episodVortexuri, Spirale şi Meandre Cosmice – II >>

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?