Wasabi şi sistemul nervos
© CC BY / William Clifford / Flickr

Wasabi conţine energie Yang de tip constructiv care, odată ce este asimilată în traseul digestiv, merge pe toate acele trasee unde lipseşte energia Yang şi reface nivelele acestei energii.

Societatea noastră a devenit plină de tot felul de factori care la un moment dat pot agrava destul de serios starea noastră de sănătate.

Din străvechime oamenii au ştiut totuşi să folosească plantele existente în natură, precum şi legumele cu proprietăţi benefice pentru organism, pentru a-şi regla starea de echilibru atunci când a fost necesar.

Desigur ne putem întreba de exemplu în urmă cu câteva secole, dacă pe un om îl durea capul, să zicem că mânca prea gras şi meridianul vezicii biliare se încărca prea mult – ceea ce duce la apariţia unui disconfort pe partea dreaptă a capului, deci o durere de cap – oare ce făcea acel om? Că pastile nu existau pe atunci… Rezultă că îşi făcea o fiertură din plante de leac şi o bea.

Desigur am putea spune că în urmă cu câteva secole oamenii nu aveau atâtea responsabilităţi, lumea nu era dezvoltată, şi stresul aproape că nici nu exista.

Astăzi avem o întreagă industrie farmaceutică planetară, care fabrică anual sute de miliarde de pastile şi de produse pentru tot felul de boli şi dereglări, astfel că există atâtea medicamente încât cred că ar ajunge pentru încă de trei ori pe cât este populaţia lumii acum.

Însă dacă apelăm la leacurile oferite de natură, constatăm că sunt foarte, foarte multe remedii. De exemplu profesorul Ovidiu Bojor afirma la un moment dat că există câteva mii de plante şi legume în toată lumea, pe specii şi subspecii, care pot fi utilizate pentru a ne menţine sănătatea.

Astfel că acum dintre atâtea plante de leac ne vom ocupa de ceva de care aţi auzit mai puţin sau aproape deloc unii dintre voi.

Se numeşte wasabi şi este originar din Japonia, fiind considerat în secolele anterioare de către împăraţii niponi şi de către shoguni un condiment care îi ferea de otrăvuri.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

SURSĂFlickr
Articolul precedentMesaje de la arcturieni – I
Articolul următorMisterul „Cavalerului Negru”
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile