Zeama de varză murată
© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Când lumea pune toamna murături, inclusiv varză murată, nu-şi dă seama că în realitate prepară un adevărat proces de alchimie!

Cine nu a auzit de faimoasa zeamă de varză românească? Toată lumea din România a auzit, inclusiv copiii, poate mai puţin străinii că aceia poartă alt hram decât noi.

Îmi aduc aminte de o hazlie întâmplare petrecută în viaţa celebrului Constantin Tănase, care aflat într-un turneu cu trupa de teatru la vremea aceea s-au oprit pe la Iaşi dacă nu mă înşeală memoria. Şi fiind răcit cobză, Tănase nu a mai putut pleca împreună cu trupa spre Bacău unde urma să aibă o nouă reprezentaţie. Vă daţi seama că şi atunci, ca şi acum, pentru o persoană adultă dacă ignoră gripa şi răceala, nefiind pe atunci medicamentele de acum, riscă agravarea stării de sănătate. Aşa că Tănase al nostru a dat dispoziţie trupei să plece mai departe, el rămânând în Iaşi 3-4 zile pentru a se pune pe picioare iar, consumând ca leac natural zeamă de varză murată!

Deci vedem că varza pe lângă faptul că în starea ei naturală conţine iod, substanţă atât de necesară sistemului imunitar împotriva agenţilor patogeni, odată ce este combinată cu saramura tradiţională pentru murături devine practic un aliment foarte necesar pe perioada sezonului rece mai ales, când lipsa de minerale şi vitamine este mai accentuată. Şi asta deoarece pe timpul iernii nu avem fructe şi legume autohtone precum primăvara, vara şi toamna. Însă aşa după cum constatăm şi pe perioada iernii cu puţină pricepere putem avea la îndemână tot ce ne trebuie pentru a nu fi vizitaţi de nesuferita gripă.

Pe perioada iernii cu puţină pricepere putem avea la îndemână tot ce ne trebuie pentru a nu fi vizitaţi de nesuferita gripă.

Este important să ştim că indiferent de perioada anului corpul nostru are nevoie permanent de vitamina C, singura dintre toate care asigură prin consumul ei o stare de sănătate bună. Dacă ne lipseşte din organism această vitamină atunci riscăm tot felul de dezechilibre. Iar varza murată şi zeama ei îndeosebi, datorită procesului natural alchimic care începe din momentul turnării saramurii în butoi, conţin o foarte mare cantitate de vitamina C.

De altfel lumea pe la noi prin România când pune toamna murături, inclusiv varză murată, nu-şi dă seama că în realitate prepară un adevărat proces de alchimie.

Sarea conţinută în saramura turnată în butoi, peste varza pusă înăuntru, va intra treptat în frunzele de varză şi acolo practic se produce o simbioză alchimică ce sporeşte cu 250% proprietăţile curative ale verzei. Întocmai ca borşul preparat din tărâţe care are o cantitate mare de vitamina C, la fel şi varza murată oferă o cantitate foarte mare din această vitamină. Clorul din sare este înlăturat, iar sodiul intră în reacţie cu substanţele din foile de varză producând astfel acel gust care ne place. Practic putem să şi bem zilnic zeamă de varză murată, ca o formă de prevenţie a oricărei dereglări a sănătăţii. Mai ales că gustul acru moderat pe care-l are stimulează şi pofta de mâncare. ACRUL ŞI AMARUL VINDECĂ, IAR DULCELE ŞI SĂRATUL ÎMBOLNĂVESC!

ACRUL ŞI AMARUL VINDECĂ, IAR DULCELE ŞI SĂRATUL ÎMBOLNĂVESC!

Ca să înţelegeţi ce proprietăţi miraculoase are această banală zeamă de varză murată, ea detoxifică, ajută la slăbit, combate cu succes cancerul în special cel de colon şi cel de sân, stimulează circulaţia sângelui, regenerează cartilajele, oasele şi dantura, reduce până la 0 colesterolul rău, este recomandată în cazul pietrelor la rinichi, pneumoniei şi astmului, a gastritei şi ulcerului.

Zeama de varză conţine o vitamină foarte rară – vitamina U, care împreună cu vitaminele C şi K2 numită şi menaquonină, asigură foarte bune performanţe intelectuale, accelerează funcţiile memoriei şi nu în ultimul rând determină la nivel de ADN regenerarea telomerilor şi prin asta asigură menţinerea la propriu a tinereţii fizice a întregului organism.

Articolul precedentHipnagogia – Oglinda (VIII)
Articolul următorDereglările corpurilor subtile ale aurei – XI
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile