Timp estimat de citire: 7 minute
Contact Pharma Dacica

Numeroase studii medicale au demonstrat impactul negativ pe care îl poate avea stilul de viață asupra sănătății noastre. Stresul, poluarea și alimentația cât și schimbările de temperatură ne slăbesc treptat sistemul imunitar și accelerează îmbolnăvirea organelor vitale.

Dacă în prima fază ne putem confrunta cu o stare generală de slăbiciune, insomnie, lipsa poftei de mâncare sau anxietate, treptat, toate aceste simptome aparent banale pot ascunde boli care ne pun viața în pericol.

O greşeală pe care o facem frecvent este că alegem să tratăm, în loc să prevenim şi să fim atenţi la modul de viaţă, la ceea ce mâncăm şi bem, la faptul că nu facem mişcare sau că nu ne odihnim suficient.

În plus, trebuie să ţinem cont şi de sezonul în care ne aflăm, fiind bine cunoscut faptul că la schimbarea anotimpurilor foarte multe dintre afecţiunile cronice se pot agrava, declanşând apariţia unor simptome supărătoare.

Astfel, pe lângă dieta corespunzătoare şi adoptarea unui regim de viaţă sănătos, este indicat să apelăm şi la remediile oferite de natură care au avantajul de a fi lipsite de contraindicaţii, în acord cu funcţiile întregului organism.

Leacurile din plante şi minerale pot fi folosite şi împreună cu tratamentele pe care le urmăm pentru diferitele afecţiuni şi reprezintă un adjuvant eficient în ceea ce priveşte prevenirea bolilor.

Citește revista COMOS și beneficiezi de oferte și reduceri la Pharma Dacica

Suplimentele alimentare Pharma Dacica se remarcă pe piața de profil din România prin îmbinarea tradiției cu inovația, grație cercetărilor efectuate în laboratoarele noastre. Produsele disponibile în prezent vizează menținerea sănătății întregului organism prin regenerarea şi protecţia celulară.

În procesul de fabricare și ambalare, respectăm toate normele impuse de legislația în vigoare și folosim plante, extracte naturale și minerale recunoscute în toată lumea, folosite cu succes de mii de ani în medicina tradițională.

Fiecare supliment alimentar reprezintă rezultatul unui atent proces de selecţie pe baza studiilor ştiinţifice care confirmă efectele terapeutice ale plantelor şi mineralelor.

De-a lungul timpului, am colaborat cu specialişti importanţi din domeniul medical şi farmaceutic pentru a găsi împreună cele mai potrivite remedii naturale.

Calitatea produselor şi mărturiile tuturor celor care au urmat schemele noastre de tratament au transformat Laboratoarele Pharma Dacica într-un nume recunoscut şi apreciat în domeniul terapiilor alternative şi al suplimentelor alimentare din România.

Alga Calcaroasă

1. Compozitie: Alga calcaroasă (Lithothamnium calcareum): 600mg (conține 180mg calciu: 22,5% din DZR, 14mg magneziu: 4,7% din DZR si 0,9 mg fier:12,5% din DZR); gelatină (capsulă) 100mg.

2. Mod de administrare: copii (3-14 ani): 4 capsule/zi, tineri peste 14 ani si adulți: 6 capsule/zi; femei însărcinate sau care alăptează: 6 capsule/zi

3. Efecte:

 • Contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și a dinților,
 • Contribuie la coagularea normală a sângelui,
 • Contribuie la metabolismul energetic normal,
 • Contribuie la o neurotransmisie normală,
 • Contribuie la funcționarea normal a enzimelor digestive,
 • Contribuie la procesul de diviziune și diferențiere celulară,
 • Contribuie la reducerea oboselii și extenuării,
 • Contribuie la echilibru electrolitic,
 • Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos,
 • Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular ,
 • Contribuie la sinteza normală a proteinelor,
 • Contribuie la menținerea sănătății psihice.

     4. Indicații:

În ultimul deceniu, mai multe studii de laborator, de medicină experimentală sau pe pacienți, au demonstrat efectele terapeutice ale acestei alge. Iată în continuare doar câteva dintre afecțiunile unde efectul adjuvant al acestei alge este util:

 • Boala reumatică– indiferent că vorbim de osteoartrită, artrită reumatoidă, spondilită, anchilozantă sau artroză, această algă ajută la recăpătare mobilității, a capacității de efort, diminuând durerea;
 • Refacere după fracturi, luxații – alga calcaroasă este folosită cu mult succes inclusiv înmedicina sportivă, pentru recuperarea sportivilor după accidentări;
 • Osteoporoză– după o cură de 9 luni cu acest produs marin natural, se constată o ameliorare aosteoporozei, conform analizelor de sânge (markerii osoși) și imagistice (osteodensimetria);
 • Tulburări post-menopauză – această algă previne afecțiuni și tulburări cum ar fi aritmiacardiacă, prolapsul diverselor organe, anumite tulburări nervoase sau psihice;
 • Anemie– această viețuitoare marină este planta cea mai bogată în fier de pe Pământ, însă ajută nu doar împotriva anemiei feriprive, ci a și altor tipuri anemii;
 • Lipsă de calciu– studiile făcute pe subiecți umani au demonstrat că asimilarea calciului dinaceastă algă este mult mai bună decât în cazul calciului de sinteză sau cel conținut de corali, cochilii de scoici, coji de ou etc;
 • Sarcină – 4 grame de algă calcaroasă, luate zilnic, previn demineralizarea gravidei și ajută ladezvoltarea normală a fetusului;
 • Alăptare– în timpul lactației, administrarea algei calcaroase (4-6 capsule pe zi) ajută la menținerea unei mineralizări corespunzătoare a laptelui, contribuie la menținerea stării de sănătate a mamei;
 • Creștere la copii– alga calcaroasă îi ferește pe cei mici de lipsa de calciu și de anemie, ajută la dezvoltarea lor normală musculară și nervoasă.
 • Boala canceroasă– este utilă ca adjuvant în toate formele de cancer, deoarece ajută la menținerea vitalității pacientului și la suportarea terapiilor oncologice specifice. Este în mod special recomandată în cancerul gastric, intestinal, de rect, la sân, cancere cu determinare hormonală, în general;
 • Cura de slăbire– este esențial ca, atunci când începem o cură de slăbire, să începem simultan și o cură cu algă calcaroasă, care va preveni demineralizarea, dereglarea glicemiei, anumite tulburări nervoase etc. Această algă este un ajutor exceptional pentru a duce la capăt dietele de reglare a greutății;
 • Hemoragii menstruale, hemoragii în general– produsul ajută la refacerea echilibrului electrolitic, compensează pierderea anumitor oligoelemente și ajută la refacerea vitalității pe ansamblu;
 • Sindrom de oboseala cronica, astenie;
 • Adjuvant în gastrita hiperacida si ulcer;
 • Adjuvant în afecțiunie grave (boala canceroasa, leucemie, boli auto-imune) – ajuta la mentinerea vitalitatii, previne carentele de minerale, contribuie la buna oxigenare a sângelui;
 • Adjuvant în TBC, pneumonie;
 • Efort fizic de lungă durată.

Cordyceps

1. Compoziție: Ciuperca-tibetană (Cordyceps sinensis) extract uscat 4:1-205 mg; Șofran-de-India (Curcuma longa/Curcuma sp.) rizom, pulbere – 195 mg. Capsulă tare de gelatină – 100mg.

2. Mod de administrare: Câte 2-4 capsule pe zi, pe stomacul gol, cu minimum 15 minute înainte de masă. La recomandarea medicului, doza poate crește până la 6 capsule pe zi sau mai mult.

3. Efecte

 • contribuie la bună funcționarea a sistemului imunitar;
 • contribuie la gestionarea stresului organic produs de poluanții chimici și de diversele radiații;
 • susține  buna funcționare  a sistemului osos și a articulațiilor;
 • sustine buna funcționare a ficatului și a rinichilor.
CORDYCEPS – Ciuperca Tibetană

Ciuperca tibetană și cancerul

În biologie s-a constatat un fapt extrem de interesant: plantele părăsite sunt mari specialisti în a secreta substanțe menite să distrugă tumorile maligne, care în ultimă instanță sunt tot un fel de paraziți, extrem de periculoși. Astfel, plante cum ar fi vâscul sau torțelul, care parazitează plantele, sunt printre cele mai puternice antitumorale din flora europeană.

Ei bine, ciuperca tibetană, specialist în parazitarea animalelor, se pare că știe mai bine ca oricine cum să lupte eficient cu o tumoare invadatoare. Forme de cancer în care s-a demonstrat efectul pozitiv al ciupercii tibetane sunt: cancerul de colon și rect, cancerul de sân, cancerul la plamâni, cancerul de piele, cancerul de prostată, cancerul hepatic, cancerul de col uterin, limfomul malign, cancerul bucal, cancerul gastric, leucemia etc.

Un studiu desfăşurat simultan în China şi în Japonia, pe pacienţi cu cancer pulmonar în stadiile 3 şi 4, a arătat că ciuperca tibetană potenţează efectele antitumorale ale chimioterapiei. Din cei 50 de pa­cienţi cu cancer la plă­mâni care făceau chimioterapie şi care au partici­pat la studiu, la 46% s-a observat o intrare în remisie a tumorilor, iar la 22% dintre ei, o scă­dere a ritmului de creştere sau o stopare a dezvol­tării lor.

Într-un alt studiu de medicină experimentală s-a mai demonstrate un lucru foarte important: ciuper­ca tibetană combate efectele adverse ale citostati­celor.

O alta cercetare a savanţilor chinezi făcută în 2007 arată faptul că două principii active, cordicepina şi acidul cordice­pic, inhibă creşterea tumorilor la colon. În combinaţie cu şofranul de India, eficienţa acestor principii active sporeşte, având şi un efect de blocare a vascularizării tumorilor de la nivelul intestinului.

Ciuperca tibetană și imunitatea

Nenumărate cercetări științifice arată faptul că o cură de câteva săptâmâni cu extract de ciupercă tibetană ajută la îmbunătățirea rapidă a capacității de apărare a organismului. Se administrează câte 800 de grame de extract, zilnic, pe stomacul gol, vreme de patru săptămâni. Astfel crește capacitatea de apărare în fața virozelor respiratorii, crește eficiența tratamentelor cu antibiotic folosite în tratarea pneumoniilor, tuberculozei și a infecțiilor urinare. Nu în ultimul rând, cu ajutorul ciupercii tibetane sunt combătute efectele de scăderea a imunității care apar la anumite medicamente de sinteză, cum ar fi: cortizonul și derivații săi, antiinflamatoarele nesteroidiene, citostaticele, unele antibiotice.

Ciuperca tibetană, ficatul și hepatita

Un grup de 83 de copii, cu vârste între 2 și 15 ani, infectați cu hepatită B au fost tratați cu extract de ciupercă tibetană vreme de trei luni.La sfârșitul curei, rezultatele au fost uimitoare: 33 dintre ei nu mai prezentau în sânge antigenul specific acestui virus, iar 50 dintre ei, deși aveau virusul prezent, nu au prezentat nici un simptom al hepatitei, nici chiar la un an de la încheierea tratamentului.

În cazul hepatitei C, rezultatele sunt mai puțin spectaculoase, dar – conform cercetătorile de la Univeristatea din Michigan – ciuperca tibetană este printre foarte puținele remedii care împiedică fibrozarea ficatului și evoluția spre ciroză, susținând tot o dată funcțiile acestuia.

La pacienții cu ciroză, efectele au fost verificate într-un studiu de mici dimensiuni, cu 22 de participanți. După 3 luni de administrare, la 16 dintre ei nu mai apăreau simptomele clinice ale cirozei, iar analizele imagistice au confirmat și ele acest lucru. La alți 5 pacienți cu ciroză, au apărut ameliorări, doar la unul singur neapărând nici un fel de îmbunătățire. In cazurile de cancer hepatic, ciuperca tibetană este un ajutor de nădejde, având efecte antitumorale și imunostimulente puternice, îmbunătățind starea generală a pacienților.

Laboratoarele Pharma Dacica vă urează tuturor Sărbători Fericite, iar Noul An să vă aducă sănătate și pace sufletească!

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 149 – Decembrie 2019
Articolul următorCultura Cucuteni – II
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile