Quasar
© NASA / ESA / G.Bacon, STScI / Quasarii (prescurtarea pentru obiecte quazi-stelare) sunt considerate cele mai strălucitoare corpuri celeste din univers în ciuda faptului că în miezul lor se afla aşa-zisele găuri negre (se consideră cel puţin la nivel teoretic). Quasarii diferă în apariţie şi este nevoie de schimbarea spectrului ultraviolet pentru a fi vizibile. Quasarii sau Sorii Centrali ai galaxiilor emit surse inepuizabile de lumină, energie scalară EM şi unde Gamma.

Luminozitatea nu înseamnă doar alb, ci și celelalte culori, care, în urma interacțiunilor dintre substanțe, generează frecvențe cromatice separate și diferite.

De când ne naștem și până trecem către alte dimensiuni ale existenței, ochii noștri percep ceea noi numim în mod obișnuit lumină. Mă refer la cea naturală provenită de la Soare și filtrată apoi de atmosfera planetei.

Aici vă redăm o chestiune la care nimeni nu s-a gândit, ori cel puțin nu a pus problema în acest fel. Așa cum ați putut vedea, dacă ați văzut vreodată, în diferite documentare despre spațiul cosmic, în afara planetei, lumina Soarelui este percepută cu totul diferit. Cu totul altfel decât de la sol. Dacă între Soare și Pământ există spațiul cosmic, din spațiu, lumina solară nu se vede așa cum o vedem de la sol, cum se răspândește pretutindeni pe cerul planetei.

Din această perspectivă, ar trebui să ne gândim în ce fel acționează straturile atmosferei, deoarece, ele se comportă nu doar ca un filtru, oferindu-ne acest albastru al cerului de vară atât de frumos, ci și ca un fel de lentilă care împrăștie fotonii veniți de la Soare în mod uniform pe partea luminată a Pământului. E ca o descărcare în toate direcțiile luminii solare, atunci când atinge limita exterioară a atmosferei terestre…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

3 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile