Anatomic vorbind, stomacul este un organ gol (yin), ce primește bolul alimentar sub forma concentrată yang.

Ființa umană este un microcosmos care se hrănește cu lumina cosmică, inclusiv lumina solară, cu materia naturii și cu energia sentimentală și mentală. De asemenea, prin intermediul sistemului nervos și al inimii se face legătura cu energiile cosmice, cunoscute ca Mentalul colectiv, Akasha. Toate deranjamentele din acest complex de hrănire energetică universală aduc dezechilibre, respectiv boli. De pildă, sexul abuziv fură și face risipă de energii, drept urmare celelalte organe nu mai sunt hrănite suficient.

În vederea identificării tulburării, prima cauză trebuie căutată în suflet. Sufletul se angajează în lucrarea de purificare a corpului nesănătos. Caută să nu ai nimic pe suflet, vreun păcat ce te macină pe ascuns! Oprește exprimările negative, nu le rosti, în schimb pronunță cuvinte pozitive care absorb gândurile rele! Râsul este o metodă eficientă de descărcare a energiilor negative, a stresului. Și nu uitați de mâncarea nefiartă! Se consideră că orice aliment are o memorie și energie proprie, care se multiplică de îndată ce au intrat în celulele noastre. Spune-mi ce mănânci, ca să îți spun ce simți și ce gândești! Postul este un valoros remediu de restabilire și rememorare a energiilor cosmice. Postul readuce corpul bolnav la normal, la starea de înger.

Din punct de vedere alimentar, dezechilibre precum cancerul, constipația, crampele, decalcifierea, diabetul, degerăturile, glaucomul, hipo- și hipertensiunea, hemoroizii, negii (prea multe produse de origine animală), leucemia, insomnia, poliomielita, schizofrenia, hepatita, bolile de inimă, durerile de rinichi, de dinți, de cap (prea mare aciditate), scleroza în plăci, mătreața sunt cauza alimentației excesive yin, respectiv abuzului de vitamina C, zahărului, produselor bogate în potasiu și fosfor, medicamentelor, băuturilor alcoolice, cosmeticelor, tincturilor, loțiunilor și chiar periilor din plastic.

Iată câteva modele de mâncare:

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile