Eroare în Matrice sau vieţi simultane?
© CC0 / Pixabay
Timp estimat de citire: 9 minute

Ideea de multivers a apărut tocmai pornind de la această teorie a universurilor paralele.

Subiectul acestui articol nu este nou, având în vedere că noi am mai atins tangenţial şi uneori chiar direct o asemenea idee, dar întotdeauna apar realităţi şi explicaţii noi legate de asemenea aspecte ale vieţii.

Societatea în care trăim ne forţează de cele mai multe ori să facem abstracţie de alte aspecte ale existenţei, cum sunt şi aceste posibile realităţi paralele şi chiar simultane. Şi spun „posibile realităţi” deoarece nu le negăm sub nicio formă, deoarece noi le acceptăm pentru că putem percepe uneori, dar până când vor putea oamenii de ştiinţă să le demonstreze palpabil vor mai trece cel puţin două decenii.

Ştiţi… dacă ne-am uita un pic mai cu atenţie la viaţa noastră, am putea băga de seamă că aproape zilnic avem posibilitatea aceasta de a percepe existenţe simultane în privinţa propriei persoane. O să vă întrebaţi cum se poate întâmpla aşa ceva?

Să o luăm simplu şi sistematic şi veţi vedea că la un moment dat vom ajunge cu raţionamentele la chestiuni mai complexe.

Unul dintre cele mai la îndemână exemple este somnul.

Dacă vorbim de realităţi şi vieţi paralele sau simultane, putem considera că somnul este un interval de timp în care noi ca fiinţe spirituale cel puţin nu suntem prezenţi întru totul în corp.

În timpul somnului ne deplasăm cu o parte a fiinţei noastre în diferite planuri ale existenţei, de la cel eteric, trecând prin astral şi uneori chiar până în a 5-a sau chiar a 6-a dimensiune sau 6D cum se foloseşte mai nou termenul.

Desigur că de cele mai multe ori fie nu putem memora totul din incursiunile noastre în alte planuri, atunci când dormim, fie nu ne amintim nimic.

Depinde ce fel de somn avem, căci ştiinţa modernă a identificat două faze importante, respectiv somnul cu vise şi cel fără vise.

În privinţa celor două faze deocamdată ştiinţa nu poate studia acele planuri, pentru că nu s-au realizat încă punţi de tehnologie care să cupleze structura cerebrală la monitoare astfel încât cercetătorii să poată vedea pe ecran cam pe unde hoinăreşte mintea omului în timp ce doarme.

Cu toate acestea astrofizica a deschis noi căi de cercetare la nivelul cuanticii şi subcuanticii, astfel încât ideea de universuri şi lumi paralele nu mai reprezintă azi doar o realitate SF.

Mai ales dacă luăm în considerare şi filmele SF realizate în ultimul deceniu, care graţie tehnicii efectelor speciale ne oferă diferite perspective asupra a ceea ce înseamnă realităţi simultane şi chiar paralele.

Dar nu putem aborda aceste realităţi fără să ţinem seama de conexiunile şi implicaţiile la nivel cuantic pe care asemenea nivele existenţiale le determină permanent, chiar dacă noi nu ne dăm seama. Şi aşa cum am explicat rezumativ în cazul viselor, la fel se poate vorbi în acest sens şi despre lumea gândurilor noastre.

Ca şi visele, gândurile noastre alcătuiesc şi structurează o lume interioară la care doar noi înşine avem acces. Desigur, dintr-o asemenea perspectivă ar putea avea acces la lumea gândurilor proprii un terapeut, de exemplu, cum sunt hipnotizatorii sau psihoterapeuţii, dar numai în cazul în care le permitem noi accesul către lumea gândurilor proprii.

Gândurile, ca şi visele, sunt marcate de amprentele proprii de energie provenită atât de la nivelul mental, cât şi sufletesc.

Aţi observat în visele voastre că deseori când vă treziţi şi vă amintiţi ce aţi visat, în suflet vă rămâne o trăire aparte datorită faptului că ceea ce aţi trăit în vis v-a impresionat în mod plăcut. Şi reţineţi termenul pe care l-am folosit – „ce aţi trăit în vis”. Este evident că tot ceea ce se întâmplă în vis este trăire. Dar să nu divagăm şi să ne menţinem pe cursul subiectului…

Articolul precedentHoroscop 2017 în combinaţie cu Cheile Genelor – I
Articolul următorShamballa – tărâmul Avatarilor
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile