© Pixabay

Cunoaşterea de Sine poate fi accesată şi folosită prin trăirile pe care le avem, în acest fel fiecare dintre aceste trăiri reprezentând experienţa prin care ne înţelegem propria fiinţă.

Viaţa este un proces complex, generat de curgerea Forţei Vii care este însăşi Creatorul, dacă este să numim astfel entitatea care guvernează totul în Creaţie.

Viaţa aşa cum o cunoaştem noi ca fiinţe umane este un aspect dinamic specific oricărui spirit existent în acest univers fără sfârşit. Căci viaţa este un fenomen care se manifestă şi dincolo de atmosfera planetei noastre, deci ar trebui să începem să gândim în termeni ceva mai largi despre ceea ce înseamnă Viaţa cu tot ceea ce are şi oferă ea. Evoluţia este o caracteristică principală a Vieţii şi ca urmare odată ce ne descoperim pe noi înşine, ca spirite şi fiinţe create de către acest Creator aflat pretudindeni în fiecare moment, putem începe să ne cunoaştem.

Dar ce presupune Cunoaşterea de Sine, după ce aflăm că suntem un spirit, adică după ce descoperim că suntem un Sine spiritual?

Există evident mai multe instrumente la îndemână – cărţi, seminarii, ghizi, învăţători, maeştri, cursuri tipărite şi pe internet, broşuri, festivaluri de esoterism şi spiritualitate. Dar toate acestea sunt de fapt adjuvante faţă de experienţele trăite direct şi personal. Căci ce tehnică poate fi mai eficientă decât trăirea directă şi personală a unei stări de extaz, de exemplu, ori a unei stări de meditaţie sau de contemplare, fie a unei idei spirituale, fie a lui Dumnezeu, fie a propriei fiinţe sau a oricărei chestiuni de ordin spiritual asupra căreia ne îndreptăm atenţia.

Cunoaşterea de Sine înseamnă să începem călătoria noastră interioară, pas cu pas, de la periferia personalităţii noastre reprezentată prin corpul fizic, cu toate manifestările sale de la cele mai simple atitudini până la cele mai elaborate, şi până la trecerea prin corpul astral, mental, cel al conştiinţei, apoi intrarea în zona energiilor sufletului şi în cele din urmă, după ce am trecut şi de nivelul energiilor sufletului, ajungem în centrul fiinţei noastre, unde sălăşluieşte Sinele spiritual.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

 
Articolul precedentEnergiile Dharmei – I
Articolul următorEnergiile dimensionale – I
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile