Maestrul te învață, îți explică, te îndrumă, îți dă Cunoașterea lui, îți arată Căi, dar nu poate trăi evenimentele în locul tău!

Auzim peste tot despre inițiere/inițieri. Toată lumea dorește inițieri, însă puțini sunt cei care știu exact ce înseamnă o inițiere, ce înseamnă să fii inițiat. Există, din nefericire, un paradox: timpul și refuzul omului de a experimenta. Inițierea, înseamnă, de fapt să experimentezi tot ce ai învățat. Păi cum vine asta? Păi uite așa: alergi după un maestru, cauți, întrebi în stânga, întrebi în dreapta, cine-i mai bun, cine-i mai potrivit, cine-i mai maestru… Găsești, într-un final, pe cineva care ar fi ceea ce crezi tu că ți s-ar potrivi, te duci la cursuri, te duci la seminarii, te duci la ședințe și aștepți… aștepți să ți se întâmple minuni. Și vrei repede, vrei acum, vrei ca cineva (maestrul) să lucreze pentru tine: să te vindece, să-ți aducă bunăstarea, să-ți dăruiască fericirea, elixirul nemuririi, formula tinereții veșnice, într-un cuvânt vrei să te reîntregească. Dacă maestrul îți explică: asta, asta și asta… tu spui că știi, că înțelegi și aștepți în continuare să ți se întâmple o minune. Că doar maestrul lucrează! Și vrei în continuare inițieri… sacre, dacă se poate să le ai numai tu. Și aștepți… și nu se întâmplă nimic… și dai vina pe maestru, că nu are puteri, că nu stăpânește magia, că nu a făcut minunile la care te așteptai. Și doar ai fost elev silitor, și ai plătit, și ai învățat, și ai învățat, și iar ai învățat. De ce nu se întâmplă nimic, de ce viața ta nu devine magică?

Explicația: este posibil să apară în viața ta, la un moment dat, un maestru. Dar el apare întotdeauna când discipolul este pregătit să învețe, nu să experimenteze. Maestrul apare atunci când vine momentul, nu trebuie să-l cauți tu, nu trebuie să-l alegi tu; pur și simplu, el va apărea în viața ta când ești pregătit. Reține: a învăța și a experimenta sunt două lucruri diferite. Tu spui că ai învățat, că ai citit o groază de cărți, ai fost la o groază de cursuri; tu spui că știi și înțelegi. NU, NU ÎNȚELEGI! Nu înțelegi pentru că înțelegerea, adevărata înțelegere, vine o dată cu experiența. Experiența este cea care definește Realitatea! Maestrul te învață, îți explică, te îndrumă, îți dă Cunoașterea lui, îți arată Căi, dar nu poate trăi evenimentele în locul tău! Îți netezește drumul, dar nu poate merge pe el în locul tău! Maestrul apare în viața ta atunci când ești pregătit și vrei să înveți, dar cunoașterea a tot ceea ce ai învățat trebuie transformată în inițiere. Iar inițierea înseamnă experimentarea a tot ceea ce ai învățat! Experimentarea înseamnă să ai încredere în ceea ce ai învățat, să aplici și să crezi! Din cauza asta nu atragi fericirea, abundența, starea de bine, iubirea în viața ta… pentru că tu nu crezi! Pentru că tu nu aplici Cunoașterea. Și dacă tu nu aplici Cunoașterea, atunci ce rol mai are un maestru în viața ta?

Inițiere sacră? De fapt, toate inițierile sunt sacre într-un anume sens, pentru că toate poartă în ele sâmburele experimentului. Viața însăși este o inițiere de care avem parte încă de la naștere, pentru că viața însăși înseamnă o experimentare a Realității. 

5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile