Meditația presupune să intri în interiorul tău ca stare, nu în interiorul tău organic – fizic.

Despre meditație în acest secol al informației a auzit toată lumea, de la copiii de școală până la bătrânii care-și contemplează sfârșitul de viață. Dar ce este în realitate meditația?

Deși foarte mulți dintre cei pasionați de spiritualitate pot spune că ei știu ce este meditația, în realitate aceasta nu este doar o tehnică de reechilibrare, de curățare și de evoluție, ci este mult mai mult de atât. Ea poate reprezenta la un moment dat un stil de viață. Asta dacă persoana în cauză înțelege că acest aspect este unul fundamental pentru întreaga sa sănătate.

Să vedem însă ce presupune să meditezi, pentru a fi bine înțeles rolul acesteia în privința întregii vieți. Pentru că noi trăim în fiecare zi printre tot felul de provocări, care ne asaltează mintea și de cele mai multe ori ne afectează echilibrul interior.

De exemplu, la cabinetul Cosmos noi am avut foarte multe persoane de-a lungul anilor, care înainte de analiza cu Biospecterul credeau despre ele că sunt suficient de spirituale în atitudinea lor interioară. Și cum aparatul are în el știință, care este imparțială, le găsea Indicele de Transcendență – care reprezintă gradul de spiritualizare a propriului suflet – destul de scăzut în comparație cu ceea ce credeau aceste persoane despre ele însele. Cu alte cuvinte, deși spuneau că se rugau sau meditau, structura lor sufletească nu era mai deloc impregnată cu energiile corespunzătoare acestui aspect. Chiar și acele persoane care spuneau că au timp pentru a se ruga sau a medita, aveau Indicele de Transcendență scăzut. Și asta deoarece toți aceștia și poate mulți ca ei prin România asta, nu înțeleg că meditația nu este ceva pe care să-l faci doar din când în când, doar când ai ceva timp pentru tine să zicem, ci trebuie să fie un stil de viață. Asta înseamnă ca zilnic să meditați fie și pentru 15 minute.

Dar ce este de fapt meditația?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

  
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
serbanescu aurel

mai intai corpul si apoi mintea? multumesc!