Filtrul prin care vezi realitatea curentă determină modul tău unic prin care navighezi în Existență.

În urma unui webinar online la care am fost invitat să vorbesc despre Harta Conștiinței, am ales să public și în revista COSMOS câteva idei principale care vă vor ajuta în evoluția spirituală. Sper.

Harta Conștiinței este o adevărată lucrare de geniu, un instrument uimitor creat de PhD David R. Hawkins, și care, ne demonstrează, că suntem cu toții născuți cu un anumit nivel de conștiință, iar felul cum vedem lucrurile, este dat de cumulul experiențelor trăite (și înțelese) într-un mod unic și personal prin care navighează fiecare om în viața sa.

Acum, în spiritul cercetării, să vedem cât de treaz sau trează ești din punct de vedere spiritual. Hai să începem să construim o punte de legătură conform celor 17 niveluri/etape energetice/vibraționale la care putem calibra (vezi harta). Aceste nivele sunt asemănătoare unor filtre, la fel cum sunt filtrele pentru editarea fotografiilor. Numai că, aici, cu ajutorul acestor filtre, oferi vieții, evenimentelor și trăirilor tale, o nouă lumină. Cu alte cuvinte, filtrul prin care vezi realitatea curentă determină modul tău unic prin care navighezi în Existență.

Ce vrea să evidențieze, de fapt, Harta Conștiinței?

Privește harta și fă abstracție de credințele tale. Nu e nimic neînregulă cu aceste credințe, dar aici nu e vorba de convingeri, ci de starea vibrațională a felului cum te simți. Simplu spus, conștiința reprezintă capacitatea de a re-cunoaște viața, de unde și expresia “N-are pic de conștiință”, adică nu are capacitatea de a recunoaște viața și nivele sale (lipsa conștientizării). Conștiința reprezintă de asemenea și calitatea trăirilor, a gândurilor și a faptelor unei ființe.

Ca să înţelegem mai bine segmentele acestei scale, care sunt împărţite în 4 zone, să le descriem pe scurt. De la nivelul 20 până la 199 sunt atitudini de genul: nevoia de a distruge, de a elimina, de a descuraja, de a subjuga şi de a forţa pe cineva să abandoneze, infatuarea şi agresivitatea, zeflemismul, ura, lăcomia, disperarea, regretele, anxietatea.

De la 200 la 499 avem: emancipare, nevoia de a se elibera (de dogme, de tabu-uri etc.), nevoia de a avea încredere, optimismul, nevoia de a se afirma, iertarea şi înţelegerea. De la 500 la 599 avem: revelaţia, transfigurarea (schimbarea propriilor concepte), liniştea (minţii) şi respectul (ca stil de viaţă).

De la 600 la 699 avem: starea de extaz numită şi beatitudine, cum aveau unii sfinţi, care este însoţită de starea de iluminare spirituală. Iar de la 700 la 1000 avem conştiinţa pură şi inefabilul.

La ce nivel te situezi pe Harta Conștiinței?

Acum că avem o înțelegere de bază despre această hartă a conștiinței, alege nivelul la care crezi că ești acum, fără să te gândești prea mult. Mergi pe simțire! Scutură-te de ego și de falsa senzație de importanță a unui răspuns corect. În acest caz nu există corect sau greșit. Există doar sinceritate și un punct de plecare realist. La ce nivel de conștiință te ghidează intuiția și simțirea?

Harta Conştiinţei David Hawkins Cosmos
Nivele de Conștiință pe Scala Hawkins

Bun. Acum că ai ales nivelul de conștiință la care crezi că ești, ar trebui să mai știi ceva. Conform unor informații vehiculate în cercurile spirituale, se spune că nivelul tău real este în general cu două nivele mai jos. Deci dacă te situezi la nivel de Iertare și Acceptare (350), este posibil să fii în realitate la nivel de Curaj și Afirmare (200). Cât de adevărată este această observație, nu știu, important este să dezvoltăm o relație de sinceritate cu noi înșine dacă dorim să ne cunoaștem cu adevărat dincolo de condiționările și tiparele societății. Din experiența mea, există persoane care se poziționează chiar și mai jos decât nivelul lor real, ceea ce poate să arate o stimă de sine scăzută. Lucrurile merg în ambele sensuri.

Ceea ce mă duce cu gândul la partea a doua a acestui articol…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 171 – Noiembrie 2021
Articolul următorNOUTĂȚI (V@X, Flota Neagră, Artemis, Marele Contact)
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
5 3 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile