Am un singur regret
© Martin Candid / Flickr

Înțelepciunea și viața spirituală sunt cele mai mari bunuri pe care le poți lăsa urmașilor!

Din perspectiva cosmică, nimic nu este al nostru, și nu suntem proprietari peste nimic, darămi-te pe planeta aceasta!

Suntem chiriași vremelnici pe averea Lui Dumnezeu, cu pretenții și orgolii de mari proprietari. Știți care este șmecheria?

Separea de Dumnezeu și orgoliul nostru super inflamat, că vai cine suntem noi, și mai ales ce posedăm noi …. Avuția și puterea îți mențin iluzia că ești de neatins. Nu putem însă să conștientizăm că, atunci când plecăm totul rămâne aici, și nimic nu luăm cu noi, „iar averea stăpânului rămâne în mâna nebunului!”

Oamenii, în nesăbuința lor, se chinuie să strângă pentru urmașii lor tot felul de bunuri materiale. Nu au determinare și nici interes (însă) să strângă averi în Ceruri!

Înțelepciunea și viața spirituală sunt cele mai mari bunuri pe care le poți lăsa urmașilor! Urmașii, obișnuiți cu abundența și necumpătarea au impresia că totul li se cuvine, considerându-și părinții sponsori, obligați să-i finanțeze. Tragedia oamenilor v-a fi că, cei care nu fac nici un efort pe calea spirituală, nu vor face saltul odată cu planeta.

Regretabil este că cei mai în vârstă sunt preocupați de suflet și de înălțare, iar cei tineri nu au timp pentru asta, risipindu-și energia și viața în tot felul de lucruri inutile. Regretul meu și al tuturor celor conștienți de ce se întâmplă, este că foarte puțini tineri vor face saltul.

La salt ne vor rămâne în urmă copii, frați și surori, părinți, prieteni, cunoștințe, pentru că pe calea trezirii, ei aleg să nu meargă. Nu este deloc indicat ca în virtutea sentimentelor, a obișnuinței, a tradițiilor, a religiilor, sau a moralității prost înțeleasă, să-i târăști după tine sau să-i forțezi să înțeleagă.

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

♥ Contează ce spune lumea?

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?