Am un singur regret
© Martin Candid / Flickr
Timp estimat de citire: 3 minute

Înțelepciunea și viața spirituală sunt cele mai mari bunuri pe care le poți lăsa urmașilor!

Din perspectiva cosmică, nimic nu este al nostru, și nu suntem proprietari peste nimic, darămi-te pe planeta aceasta!

Suntem chiriași vremelnici pe averea Lui Dumnezeu, cu pretenții și orgolii de mari proprietari. Știți care este șmecheria?

Separea de Dumnezeu și orgoliul nostru super inflamat, că vai cine suntem noi, și mai ales ce posedăm noi …. Avuția și puterea îți mențin iluzia că ești de neatins. Nu putem însă să conștientizăm că, atunci când plecăm totul rămâne aici, și nimic nu luăm cu noi, „iar averea stăpânului rămâne în mâna nebunului!”

Oamenii, în nesăbuința lor, se chinuie să strângă pentru urmașii lor tot felul de bunuri materiale. Nu au determinare și nici interes (însă) să strângă averi în Ceruri!

Înțelepciunea și viața spirituală sunt cele mai mari bunuri pe care le poți lăsa urmașilor! Urmașii, obișnuiți cu abundența și necumpătarea au impresia că totul li se cuvine, considerându-și părinții sponsori, obligați să-i finanțeze. Tragedia oamenilor v-a fi că, cei care nu fac nici un efort pe calea spirituală, nu vor face saltul odată cu planeta.

Regretabil este că cei mai în vârstă sunt preocupați de suflet și de înălțare, iar cei tineri nu au timp pentru asta, risipindu-și energia și viața în tot felul de lucruri inutile. Regretul meu și al tuturor celor conștienți de ce se întâmplă, este că foarte puțini tineri vor face saltul.

La salt ne vor rămâne în urmă copii, frați și surori, părinți, prieteni, cunoștințe, pentru că pe calea trezirii, ei aleg să nu meargă. Nu este deloc indicat ca în virtutea sentimentelor, a obișnuinței, a tradițiilor, a religiilor, sau a moralității prost înțeleasă, să-i târăști după tine sau să-i forțezi să înțeleagă.

Pe lângă faptul că nu vor înțelege, nici nu vor privi cu ochi buni intenția ta, și te vor cataloga ca pe un nebun care a luat-o razna!

Agitația și regretul pentru ei te pot trage în jos, fiindcă pe calea strâmtă a trezirii mergi singur, nu de mână cu cineva anume. Credința fermă și lipsa atașamentelor îți poate salva această întrupare de excepție în aceste timpuri date de Divinitate pentru saltul în conștiință.

Aici nu este valabil conceptul de scapă cine poate, ci numai acel care face ceva conștient pentru el și planetă. Ca să faci ceva pentru tine, trebuie să renunți la tot ce știai, și făceai, la tot ce îți intrase în obișnuință, prin tradiție, religie, reguli lumești. Atașamentele bolnăvicioase legate de religie, tradiție, obiceiuri lumești, nu te vor ajuta și nu te vor susține pentru că fac partea din Energia Veche!

Și dacă ești un spirit elevat, și te împiedici de spirite mici, neevoluate suficient, ai toate șansele să rămâi în urmă din cauza lor, iar când pleci să nu mai ajungi unde ți-e locul, ci într-o cu totul altă lume mai puțin evoluată, alături de ei. O lume în care domină egoismul, agresivitatea, setea de putere, nedreptatea, lupte și războaie.

De-a lungul vieților noastre, ne întrupăm alături de cei care au ceva să ne plătească sau avem noi să le plătim. Corect este să simțim cu sufletul când terminăm karmele cu ei, indiferent că suntem părinți, copii, rude, etc. Dacă nu înțelegem asta și „murim cu ei în brațe”, tot ce alegem, aia culegem. Ne autocondamnăm la o viață grea, mizeră, plină de griji și nefericire, pentru că nu aplicăm în viața noastră discernământul divin.

Știu că o să bombăniți, că nu este omenește așa, dar eu îmi fac datoria și vă anunț. Cu informația, după aceea faceți ce vreți, că cine face pentru el face.

Și pe mine mă bântuie regretul că îmi vor rămâne mulți oameni dragi în urmă, dar ei aleg și alegerea lor este lege, iar eu nu mă pot înhăma la un jug care nu este al meu! Toți suntem ființe divine, toți avem șanse egale, însă nu toți avem un nivel de conștiință elevat și discernământ divin.

Dar piară oamenii cu toți, s-or naște iarăși oameni”, spune sublim poetul nostru Mihai Eminescu, și credeți-mă că știa ce spune!

Aici pe pământ avem nevoie de jocurile minții făcute de oameni ca literă de lege, acolo sus avem nevoie să slujim sufletul și spiritul nostru, și să facem Voia Divină.

Alegerile ne aparțin!

Articolul precedentŞahul – inteligenţă sau şiretenie? – V
Articolul următorJurnalul de front al lui Traian
Îndrumător.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile