Cauza reumatismului este reprezentată de conflictul devalorizării de sine în raport cu familia sau societatea.
Timp estimat de citire: 4 minute

Cauza reumatismului este reprezentată de conflictul devalorizării de sine în raport cu familia sau societatea.

Din punct de vedere emoțional, reumatismul reprezintă, de fapt, soluții la un conflict privind evoluția și dorințele sufletului contra-balansate de o serie de frici lumești. Cauza reumatismului este reprezentată de conflictul devalorizării de sine în raport cu familia sau societatea. Aparenta devalorizare este trăită în mod pasiv, cu iluzia neputinței unei mișcări; deși sufletul își dorește să realizeze anumite lucruri pentru evoluția sa sau a altora, totuși la nivel mental adeseori persoana își zice: „Nu cred că sunt capabil să…” sau “Îmi este frică să…”. Prin urmare, în spatele inflamației articulare apare senzația fatalității și sentimentul suprasolicitării.

De asemenea, iluzia neputinței unei mișcări, este și o consecință a fricii sau refuzului de a-și mai iubi semenii. Persoana trăiește cu resentimente, cu furie, iritare, ranchiună sau are un temperament violent, impulsiv, motiv pentru care „slăbește” iubirea manifestată față de semenii săi, impunând asprime și rigiditate. Astfel, ea refuză, de fapt, să evolueze, să își pună în practică ideile și cunoștințele, dintr-o lipsă de metodă și disciplină, de simț al organizării, de voință și simț al responsabilității, din prea mult materialism. În momentul în care persoana consideră că a găsit o posibilă soluție pentru rezolvarea problemelor privind statutul ei în familie și societate, apare reumatismul. Partea corpului vizată (ex.: glezna, șold, gât, degetele mâinii, degetele picioarelor, cotul etc.) corespunde iluziei manifestate.

Orice formă de reumatism manifestată la nivelul mâinilor și umerilor indică problemele legate de tată sau problemele din viața tatălui. Orice formă de reumatism manifestată la nivelul picioarelor, a șoldurilor și a bazinului (ex.: coxartroza) indică problemele legate de mamă sau problemele din viața mamei. Ca atare, reumatismul este inflamația articulațiilor, simptomele îmbolnăvirilor apărând în faza de refacere. Durerile apar după rezolvarea conflictului, chiar în aceeași seară sau când persoana depune eforturi; inflamația afectează mai mult membrele, mai puțin alte zone. Având în vedere că au rol determinant în mișcare, regenerarea articulațiilor se soldează cu mai multă durere, decât în alt țesut. Ca atare, persoana în cauză trebuie să aibă grijă la alte noi sau vechi stări de devalorizare, ceea ce i-ar conduce la performanțe scăzute de regenerare a articulațiilor. Dat fiind faptul că recăderea în conflictul de devalorizare are loc relativ des, conflictul se activează din nou. Dacă totuși acest lucru se întâmplă, apare o nouă stare de inflamație acută, iar perioada de vindecare este acompaniată de inflamare, tumefacția se tot mărește. Cartilajul devine poros, iar dacă persoana în cauză lucrează în continuare fără să țină seama de durerea din perioada de vindecare, se va ajunge la deformația articulară. Astfel, se formează o stare de alternanță în care faza conflictuală activă și faza de după rezolvarea conflictului se succed, ceea ce face ca boala să devină cronică și greu de vindecat.

Exemple de situații ce conduc la reumatism, respectiv artrită și poliartrită:

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 165 – Mai 2021
Articolul următorCopilul Haosului
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile