cum-alungam-frigul-din-oase
© Pharma Dacica
Timp estimat de citire: 5 minute

Medicina alternativă are avantajul de a oferi soluții pe termen lung.

Frigul este neprietenos cu cei care au probleme ale sistemului osos și articular, un sistem imunitar slăbit din diferite cauze sau chiar afecțiuni cardiace. În sezonul rece medicii ne recomandă să evităm deplasările lungi și să avem un regim alimentar variat, bogat în vitamine, pentru a putea preveni astfel apariția răcelilor sau a gripei.

De asemenea, cei care suferă de boli cronice se pot confrunta în această perioadă cu acutizarea unor simptome, cum ar fi durerea, lipsa poftei de mâncare, dificultatea în mișcare, epuizarea fizică, insomnia etc. Toate acestea produc un dezechilibru la nivelul întregului organism, sistemul imunitar fiind primul afectat.

Cheia menținerii sănătății este reprezentată de eficiența sistemului imunitar. În momentul în care acesta este slăbit, organismul nostru devine vulnerabil. Din acest motiv, este necesar să contribuim la restabilirea echilibrului sistemului imunitar în perioada iernii cu ajutorul unor suplimente alimentare naturale, adecvate nevoilor noastre.

Frigul agravează, de asemenea, şi afecțiunile sistemului articular și osos. Durerile provocate de reumatism se intensifică din cauza temperaturilor scăzute și a umezelii. Simptomele date de spondiloza cervicală, osteoporoză sau artroză se acutizează din aceleași motive.

Când durerile devin insuportabile, foarte multe persoane apelează la analgezicele disponibile în farmacii, care oferă alinare pentru o scurtă perioadă de timp. Răcelile frecvente, candidoza, infecțiile urinare – trei dintre afecțiunile asociate imunității scăzute – sunt tratate superficial cu ajutorul unor remedii care suprimă efectele produse de boală, nicidecum cauza ei.

Medicina alternativă are avantajul de a oferi soluții pe termen lung pentru prevenirea problemelor de sănătate și ameliorarea simptomelor asociate acestora. Specialiștii în terapii alternative ne recomandă în sezonul rece diferite amestecuri de plante și elemente de origine marină ce revitalizează întregul organism, fortifică sistemul imunitar și combat durerea.

Afecțiunile sistemului osos și articular constituie o problemă care se acutizează în sezonul rece. Din fericire, medicina naturistă vine în ajutorul nostru cu două produse care, administrate împreună, aduc numeroase beneficii stării de sănătate.

Specialiștii în terapii complementare recomandă alternarea remediilor externe – creme, geluri – cu cele interne, când vine vorba de boli ale sistemului osos. Grație rezultatelor foarte bune obținute de-a lungul timpului, cele două produse naturiste create de Laboratoarele Bionatura PlantARTICULAR PROTECT și ARTICULAR GEL-PROTECT – sunt nume deja recunoscute în domeniul tratamentelor naturiste.

Articulațiile dureroase, reumatismul, artroza, precum și alte afecțiuni ale sistemului articular pot fi date uitării cu ajutorul produsului ARTICULAR PROTECT, disponibil sub formă de capsule.

ARTICULAR PROTECT este compus din trei elemente ale căror principii active acționează pentru a îndepărta eficient durerea: glucozamină, metilsulfonilmetan (MSM) și gheara-diavolului.

Cele trei substanțe sunt recunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare și acțiunea regeneratoare.

Cum alungăm frigul din oase?Astfel, glucozamina are numeroase proprietăți curative ce contribuie la refacerea cartilajelor. Durerile articulare sunt astfel diminuate, iar mobilitatea articulară este menținută la un nivel optim.

Împreună cu metilsulfonilmetanul (MSM), cel de-al doilea compus al produsului, glucozamina asigură formarea colagenului, element important pentru sănătatea articulațiilor. Metilsulfonilmetanul are un rol esențial în buna funcționare a proceselor de creștere și regenerare. Această sulfură protejează articulațiile, crescând mobilitatea corpului. Pe lângă toate aceste beneficii, MSM detoxifică și îmbunătățește circulația sângelui. Acesta mărește capacitatea organismului de a produce insulină și stimulează absorbția vitaminelor și mineralelor atât de necesare în sezonul rece când nu consumăm foarte multe fructe și legume proaspete.

Gheara-diavolului, ultimul compus al suplimentului ARTICULAR PROTECT, este o plantă miraculoasă ce stopează inflamația și durerea, având efect analgezic.

Gelul ARTICULAR GEL-PROTECT poate fi folosit concomitent cu administrarea capsulelor ARTICULAR PROTECT, pentru calmarea rapidă a durerilor.

ARTICULAR GEL-PROTECT contribuie la reducerea inflamațiilor tendoanelor și încheieturilor, prevenind totodată tumefierea în cazul luxațiilor. Substanțele active din compoziția gelului acționează asupra tuturor afecțiunilor oaselor, mușchilor sau încheieturilor, precum și în cazul durerilor cauzate de efort fizic prelungit. ARTICULAR GEL-PROTECT este un gel din extracte naturale (de cânepă, de turmeric, de ardei iute, de mentol, de camphor, de lavanda, de ienupăr) și argint coloidal cu efect antiinflamator și antiseptic.

Turmericul este un antioxidant puternic cu proprietăți antiinflamatoare, care favorizează cicatrizarea și regenerarea rapidă a pielii și relaxează musculatura, iar extractul din semințe de cânepă are efect analgezic. Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de  tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.

Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.

Ienupărul este un arbust înalt de 1-2 m, ce crește în regiunile muntoase, izolat sau în pâlcuri. Frunzele sunt liniare, ascuțite la vârf, înțepătoare, lungi de 1-1,5 cm și late 1-2 mm. Ele sunt așezate câte trei la un loc, formând verticile. Privite pe față exterioară au forma unui jgheab, cu o dungă albicioasă în lungime. Florile sunt dioice. Ienupărul este utilizat in tratarea unor boli reumatismale cu acţiuni în spondiloză, lumbago, artroză şi gută.

Lavanda te scapă de durerile musculare. Indiferent de cauza durerilor, esenţa de lavandă, utilizată în mod corect, poate duce la îndepărtarea acestora. Umple cada cu apă fierbinte, toarnă câteva picături de lavandă şi relaxează-te, cel puţin 15 minute. Pentru a te asigura de efectul dorit, masează-ţi zonele dureroase cu ulei de măsline în care toarnă câteva picături de tinctură.

Camphorul este utilizat în afecțiuni dermatologice, respiratorii, circulatorii și reumatice. Are acțiune antipruriginoasă, antinevraligcă, antiinflamatoare, lubrifiantă și de stimulare a circulației sanguine.

ARTICULAR GEL-PROTECT conține şi argint coloidal care are efectele unui antibiotic natural cu spectru larg de acţiune, graţie conţinutului de argint coloidal cu o concentraţie de 50 ppm, una dintre cele mai mari concentraţii de pe piaţă. O cură argint coloidal sprijină funcţionarea normală a sistemului imunitar, contribuie la detoxifierea organismului şi la regenerarea celulelor, favorizând cicatrizarea rapidă a rănilor şi refacerea oaselor, în cazul fracturilor. Există studii care au demonstrat efectul antioxidant al argintului coloidal, acesta favorizând distrugerea celulelor tumorale.

ARTICULAR GEL-PROTECT reprezintă o soluție rapidă pentru înlăturarea durerii și redarea mobilității. Natura ne oferă cele mai bune leacuri pentru a ne fortifica organismul în sezonul rece, iar remediile naturiste creează o barieră naturală împotriva bolilor agravate de frig și umezeală, o variantă terapeutică simplă și eficientă.

Pentru a te ajuta să înfrunți sezonul rece și să alungi frigul din oase, Laboratoarele Bionatura Plant ți-au pregătit două produse foarte eficiente: ARTICULAR PROTECT capsule și ARTICULAR GEL-PROTECT. Acum te poți bucura de zăpadă și de sărbători, fără dureri de oase și fără griji!Cum alungăm frigul din oase?

Cum alungăm frigul din oase?


VIAPharma Dacica
Articolul precedentComplexul de la Gizeh – Învățătura Christică (VIII)
Articolul următorEu – Poezia lui Dumnezeu – I
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile