Timp estimat de citire: 3 minute

Kaballei imprimă de la sine o îndreptare a moralului omenesc.

Atunci când omul se simte pregătit să mai facă un pas în evoluţia sa, poate accede la diferite alte ştiinţe esoterice, aşa cum este şi Kaballa. Acesta este cuvântul scris corect, deşi unii îi spun Cabala ceea ce poate avea un înţeles uşor diferit. Cu toate că vreme de secole a fost considerată o artă esoterică ce trebuia ţinută departe de ochii neştiutorilor şi curioşilor, mulţi rabini kabalişti din secolul 20 şi chiar din prezent susţin că la ora actuală oricine poate studia Kaballa.

Mai mult de atât, experţii în Kaballah afirmă că această ştiinţă esoterică poate şi trebuie folosită pentru a rezolva prblemele crizei globale pe care o traversează omenirea noastră. Dar despre asta vom comenta în următorul număr al revistei.

Deşi cei care studiază Kaballa lucrează cu 10 sefiroţi, adică sfere de putere şi energie, în realitate sunt 11 sefiroţi şi asta ne duce cu gândul la Cheile Genelor care se bazează pe data de naştere şi pe exact 11 Chei reprezentate sub forma unor sfere. Aceste Chei sunt în realitate cei 11 codoni din ADN-ul propriu, 11 codoni personalizaţi din cei 64 cât are fiinţa umană ca zestre genetică. Şi atunci ne întrebăm dacă nu cumva Kaballa, dincolo de aspectul ei mistic şi misterios, nu se referă în esenţa ei tot la cei 11 codoni personalizaţi din geneticul individului.

cei care studiază Kaballa lucrează cu 10 sefiroţi, adică sfere de putere şi energie, dar în realitate sunt 11 sefiroţi.

Faptul că sunt studiaţi doar 10 sefiroţi ne duce cu gândul şi la cele 10 porunci lăsate de Moise. Ca urmare ne putem pune întrebarea dacă nu cumva învăţarea Kaballei imprimă de la sine o îndreptare a moralului omenesc astfel încât respectând ce transmite fiecare sefirot, în fiinţa noastră ajungem la stadiul în care suntem capabili să respectăm toate cele 10 principii emise de cele 10 porunci.

Este posibil ca doar cei avansaţi în studiul Kaballei să abordeze cel de-al 11-lea sefirot, având în vedere că acesta este chiar sefirotul numit DA-ATH sau Daath. În structura Arborelui Sefirotic, cum mai este denumită alcătuirea acestor 10 sefiroţi, este prezentată structura personalităţii omului, însă cel de-al 11-lea este ascuns, ocultat cum se mai spune, având drept caracteristică principală Cunoaşterea Adevărului.

Ce voia Iisus să spună atunci când a zis: “Cunoaşteţi Adevărul şi Adevărul vă va face liberi”?

   
Următorul episodKaballa şi omul – II >>
Articolul precedent„Cu cât e râul mai adânc, cu atât curge mai lin”
Articolul următorSuntem urmaşii marţienilor? – II (Noutăți 2019)
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile