Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart
Timp estimat de citire: 3 minute

Acest proverb ar fi valabil pentru oricare altă ţară, dar este românesc, este al nostru şi ca urmare tâlcul său se aplică în primul rând naţiunii noastre şi societăţii româneşti.

Un proverb poate mai puţin cunoscut, dar care are tâlcul său dincolo de ceea ce ar crede mintea noastră. Citiţi proverbul din titlu încă o dată şi reţineţi că nu se spune “cu cât e mai mare”, ci “cu cât e mai adânc”, deşi se poate presupune că ambele aspecte sunt implicate pe bază de reciprocitate. Un râu adânc poate fi de cele mai multe ori un râu mare.

Cu toate acestea proverbul spune că dacă râul este adânc, atunci el curge încet, nu este ca râul năvalnic de munte, care curge năbădăios în torente. Spre deosebire de un râu de munte, care curge în torente datorită pantei pe care curge, un râu adânc şi care curge încet este întotdeauna un râu de deal sau de câmpie, unde nu sunt zone cu pante ca să existe viteză mare de curgere.

Însă proverbul se referă şi la alte aspecte decât cele ce ţin de latura geografică a chestiunii.

  
Articolul precedentOmul grafit, omul diamant – I
Articolul următorKaballa şi omul – I
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile