Legile sociale vor fi grefate pe cele 7 Legi Universale
Timp estimat de citire: 4 minute

Sunt 3 milioane de legi! Dacă s-ar continua în ritmul ăsta, ce ar deveni societatea umană peste tot pe Pământ într-o zi?

Civilizația umană s-a dezvoltat în ultimele două secole într-un ritm exponențial, de sute de ori mai mult decât în mileniile anterioare. Desigur că un asemenea salt evolutiv se datorează și civilizațiilor extraterestre benefice nouă, dar și celor răi – reptilienii și rasa Draco.

Pe de-o parte în sensul bun, dezvoltarea s-a datorat descoperirilor și invențiilor în domeniile diverse ale științei, și pe de altă parte în sensul rău dezvoltarea asta tehnico-științifică a căpătat proporții foarte mari, și de multe ori s-au comis abuzuri diverse, în numele progresului și civilizației.

Această dezvoltare a civilizației umane, așa cum este ea la ora actuală, s-a bazat din cele mai vechi timpuri pe coduri morale numite legi. De la cele 10 porunci lăsate lumii de Moise și până la legile fiecărei culturi din vechime, omenirea a avut nevoie să se ghideze cumva pe măsură ce s-a tot dezvoltat. Însă se poate observa că odată cu trecerea timpului și cu gradul de dezvoltare, pentru societatea umană în ansamblul ei, lucrurile au devenit tot mai complexe și în același timp complicate. De ce? Vă spunem imediat.

Conform statisticilor la nivel mondial în lume există la ora actuală aproximativ 3 milioane de legi! 3 milioane! Vă dați seama? În unele țări sunt mai puține, în altele sunt mai multe, dar se vede treaba că pe măsură ce o țară și o națiune se dezvoltă, este nevoie de tot mai multe legi. Și asta datorită numărului tot mai mare de interacțiuni și fațete sociale, prin care oamenii interacționează între ei, atât individual, cât și la nivel de funcții și instituții. Se pare că ne îndreptăm către niște chestii care devin tot mai greu de gestionat, în loc să se simplifice în folosul omenirii. Este evident că fiecare națiune conform obiceiurilor și valorilor sale își stabilește propriile legi, dar pe măsură ce omenirea evoluează și se dezvoltă, așa cum e ea cu toate aspectele sale, la un moment dat, în viitorul ei, va fi nevoie de o armonizare a tuturor acestor legi a tuturor țărilor de pe Pământ. Iar un astfel de lucru se poate dovedi extrem de dificil de realizat, pentru că vor exista în multe privințe deosebiri uneori fundamentale de principii care nu vor permite așa de ușor armonizarea acestor legi.

Pe de altă parte, cu cât o națiune este mai dezvoltată, cu atât vor fi necesare tot mai multe legi sociale, pentru a putea gestiona noile aspecte care apar datorită dezvoltării unor domenii deja consacrate și apariției unora noi. De exemplu, exopolitica este o ramură nouă care se ocupă – deși oficial încă nu este recunoscută de către autoritățile din nicio țară a lumii – de relaționarea cu alte civilizații. Altfel spus, de felul în care putem fi capabili să gestionăm impactul cu altă civilizație din afara Pământului, la nivel cultural, științific, tehnologic etc.

Cu cât sunt mai multe legi, cu atât se complică lucrurile

Cu cât sunt mai multe legi, cu atât se complică lucrurile, ajungând un hățiș foarte complex de aspecte care interacționează între ele de multe ori. Și asta deoarece dacă omul ca ființă evoluează, așa cum o face în prezent, din interiorul fiecăruia dintre noi emană și se manifestă noi atitudini, noi reacții și noi trăsături, care cer îmbunătățirea legilor deja existente care uneori se dovedesc depășite de ineditul vreunei situații apărute ici-colo. Și pe măsură ce apar noi legi, în diferite țări, oamenii se adaptează la ele, determină alte situații complicate prin faptele lor, care depășesc măsura acelor legi și de aceea sunt necesare mereu adăugiri și îmbunătățiri.

Și revin și spun… deja sunt 3 milioane de legi! Dacă s-ar continua în ritmul ăsta, ce ar deveni societatea umană peste tot pe Pământ într-o zi? Din punctul ăsta de vedere lucrurile ar putea deveni foarte complicate, pentru că se poate observa că într-o țară, cu cât sunt mai multe legi, cu atât devine mai sufocant mediul social în general. Și unde sunt mult prea multe legi, acolo nimic nu prea mai rămâne liber și fără limitări. Și așa poate apărea cândva în viitor – asta în cazul în care toate legile lumii se vor armoniza cumva – o dictatură a legilor, una nemiloasă care să fie nevoită să țină în frâu toate apucăturile firii umane.

Altceva este în cazul legilor spirituale… Acestea au existat în vechime în interiorul vechilor culturi peste tot în lume. Se cunosc cele 7 Legi Universale lăsate de către înțelepții maeștri spirituali din vechime. Asemenea legi spirituale au fost date omenirii din vremuri imemoriale de către mesageri ai altor civilizații care au ajutat la evoluția civilizației noastre.

Legea Mentalismului, Legea Corespondenței, Legea Polarității, Legea Cauzei și Efectului, Legea Ritmului, Legea Vibrației și Legea Genului sunt cele 7 Legi Universale care au constituit în vechime ghidul după care au existat și evoluat unele vechi civilizații din trecutul îndepărtat. Și este cu mult mai ușor să creezi un asemenea cadru, având la bază cele 7 Legi Universale, pe care poți construi apoi legi sociale dacă vrei, cu atât civilizația umană poate evolua fără toate hibele și fărădelegile care au existat până acum. Și n-ar mai fi nevoie de atâtea milioane de legi în lumea asta. Toată omenirea s-ar ghida foarte simplu după aceste 7 Legi Universale, respectându-le și aplicându-le.

Desigur că se pot construi pe baza lor diferite derivate ale acestor Legi Universale, pentru toate domeniile sociale existente, astfel încât să se creeze un cadru facil și fără atâtea chestii complicate, care să fie folosit repede, ușor și eficient în orice moment. Ceea ce se petrece la ora actuală în lumea atât de turbulentă a Pământului, va duce în cele din urmă la așa ceva, deoarece noi fiind a 5-a rasă, urmează cea de-a 6-a care se va naște din actuala omenire. Procesul acesta este de durată, iar pentru noi, la scara timpului liniar lumesc, ni se va părea că durează prea mult. Unii dintre noi poate vom apuca să fim martorii apariției celei de-a 6-a rase, alții nu, dar cert este că într-acolo ne îndreptăm.

„Cum așa?” veți întreba privind la tot ce se petrece acum în lume… Deja ne aflăm la un apogeu social ca civilizație, situație în care se pare că lucrurile se apropie de punctul culminant al unei saturații legislative și sociale. Iar Apocalipsa lui Ioan, ca informație lăsată posterității, vorbește chiar despre o asemenea schimbare de paradigmă, care cel mai probabil va determina cumva prăbușirea actualului sistem legislativ la nivel global. Din ruinele sale vor rămâne doar unele legi care la bază sunt foarte bune, și ele vor fi grefate pe cele 7 Legi Universale, pe care omenirea ar trebui să le readucă în prim plan… Doar așa va fi cu adevărat pace și armonie în lume… Și precum am spus, poate că unii dintre noi vom apuca asta în cursul vieții noastre actuale…

Articolul precedentAstrologie – Ascendentul și Descendentul la gradul 29 în zodii
Articolul următorVisele în care apare pâinea
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Ciordas Roger
Ciordas Roger
6 luni în urmă

O revista foarte buna..din toate punctele de vedere. Bravo! Sa o tineti tot asa!