Trecerea lui Pluto în Vărsător determină diferite evenimente sociale de anvergură și schimbă fața unei părți de lume.

Orizontul omenirii se anunță în viitorul apropiat destul de interesant. La fel cum a fost și la ultima sa tură prin semnul de Aer al Vărsătorului, când a declanșat două dintre cele mai mari revoluții din istoria omenirii: cea care a dus la Declarația de Independență a SUA din 1776 și la Revoluția Franceză din 1789. În privința Declarației de Independență din Statele Unite, este important să menționăm că la acel moment, Pluto se afla la finalul semnului Capricorn, deci nu era în Vărsător, dar pregătea condițiile pentru ceea ce avea să urmeze odată cu intrarea sa în acest semn în 1778. O planetă mare precum Uranus, Neptun sau Pluto, odată ce se află la doar 3-4 grade de următoarea zodie, începe s-o influențeze pregătind condițiile pentru evenimentele ce pot avea loc. De exemplu în 2008 când s-a declanșat criza globală, astrul plutonian deja intrase în Capricorn, deși încă din primăvara acelui an fiind la finalul semnului Săgetător – finanțele lumii semnificate prin Jupiter care guvernează Săgetătorul – influențase condițiile unui asemenea eveniment.

În 1789, Pluto se afla la 18 grade în Vărsător, când a izbucnit Revoluția Franceză. Cu toate acestea, așa cum demonstrează documentele vremii, răsturnarea monarhiei franceze s-a încercat a fi realizată pentru prima dată cu 15 ani înainte, adică în 1774 când Pluto se afla pe ultimele grade din Capricorn. Acest aspect este redat într-un miniserial TV intitulat Joseph Balsamo, poate unii dintre voi ați văzut serialul acesta difuzat și la noi în opt episoade după Revoluția din 1989. Însă moartea subită a lui Ludovic al XV-lea a amânat declanșarea revoluției în Franța, până în 1789 când Pluto se afla la 18 grade în Vărsător, iar pe semnul Leului – monarhia – se aflau în triplă conjuncție Uranus – revoluție, Venus – imagine și Jupiter – banii, cu o conjuncție Soare-Mercur retrograd pe semnul Racului – națiunea.

Deci trecerea lui Pluto prin Vărsător determină la răstimpuri diferite evenimente sociale, de anvergură și care schimbă fața unei părți de lume. Și este de asemenea de așteptat ca odată cu intrarea sa din nou în acest semn, să vină către noi alte evenimente de anvergură precum cele din trecutul de acum 250 de ani. Dintr-o astfel de perspectivă, așa cum se aliniază tranzitele planetare în analiza astrologică, unul dintre primele și cele mai importante momente este conjuncția din 19 ianuarie 2024, când aflat la ultimul grad din Capricorn – trebuie spus că pe parcursul lui 2023 astrul plutonian se va întoarce puțin în acest semn – va face o conjuncție cu Soarele. Atât Pluto, cât și Soarele, vor face în 19 ianuarie, momentul maximei conjuncții între ele, un trigon cu Luna și Uranus aflate și acestea în conjuncție pe semnul Taurului la gradele 18-19, Uranus fiind retrograd. Este posibil ca la acel moment să asistăm la o revoltă în interiorul multor națiuni, dar nu ca la Revoluția Franceză, ci într-un stil mai adaptat vremurilor noastre. Cert este că 19 ianuarie 2024, când intrăm și în zodia Vărsătorului în acel an, va fi o bornă cronologică ce va marca o suită de evenimente cu caracter neașteptat, care vor submina ultimele eforturi ale ocultei de a rămâne pe poziția de control a lumii.

Dacă Vărsătorul care este guvernat de către Uranus semnifică – astrologic vorbind – conștiința umană, este clar că din momentul 19 ianuarie 2024 omenirea va refuza să mai accepte din partea celor care controlează sistemele sociale ceea ce va fi fost până la acel moment. Unul dintre cele mai importante momente declanșate de prezența lui Pluto în Vărsător este data de 16 noiembrie 2027, când astrul transformărilor se va afla în conjuncție cu Nodul Nord la 4 grade în acest semn de Aer. Acel moment de peste 4 ani va fi unul decisiv pentru evoluția întregii omeniri, deoarece va fi un punct de cotitură în care civilizația umană se va confrunta cu o provocare teribilă: fie se va elibera de sub controlul rămășițelor ocultei, fie va pierde o asemenea oportunitate datorită lipsei de conștientizare a unei astfel de situații care va începe în acest an.

În numărul următor vom veni cu mai multe amănunte în acest sens.    

Următorul episodPluto în Vărsător – 2023-2043 (II) >>
Acest articol face parte 1 din 2 seria Pluto în Vărsător – 2023-2043
Articolul precedentCalul de aur al voievodului Ștefan
Articolul următorCum comunicăm cu ghizii spirituali
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile