Odată cu civilizația noastră, culorile trandafirilor s-au înmulțit, acest amănunt fiind unul care a făcut din această floare una dintre cele mai apreciate.

Dacă vrei trandafirul vieții tale, adică dacă vrei să reușești să trăiești după cum îți place culoarea trandafirului preferat, atunci va trebui să-l și poți culege.

Ce este viața…? De ce trăim…? Care este scopul existenței fiecăruia dintre noi…? Cred că nu e om pe Pământul ăsta, din cele mai vechi timpuri și până azi, care la un moment dat și măcar o dată în viață, să nu-și fi pus asemenea întrebări.

Cu siguranță, chiar dacă ne considerăm încununarea lanțului trofic de pe Pământ, nu deținem încă acea înțelepciune necesară pentru a evolua fără a afecta mediul ambiental al planetei. Să ne uităm doar la câtă poluare emit mașinile prin carburanții consumați, ca să nu mai spunem și despre alte ramuri ale economiei mondiale, și vom înțelege ce facem noi împotriva Mamei Geea. În afară de viețuitoarele planetei, lângă noi există și flora Pământului cu atâtea minunății lăsate de Creator în lumea noastră. Dintre toate speciile de flori din lumea asta, trandafirul este considerat regele florilor prin aspectul său, cu toate că există multe alte specii de flori care întrec trandafirul ca frumusețe și culori. Dar să vedem de unde vine legenda trandafirului, ca să înțelegem de ce este considerat regele florilor.

În mitologia neamurilor trace, preluată de către greci, se spune că zeița Chloris (poate de aici vine și derivatul Floris…?) a creat această floare din trupul unei nimfe care-și încheiase existența într-un mod nefericit. Fiindu-i foarte dragă nimfa, a creat trandafirul în amintirea ei, floare pe care toată lumea să o țină minte și care să fie fără pereche în lumea florilor. Și pentru a realiza acest lucru, Chloris a cerut celorlalți zei mari să contribuie cu câte o calitate a lor. Astfel Afrodita i-a dat frumusețea, Dyonissos i-a dat parfumul atât de amețitor și atât de suav în același timp, cele 3 Grații i-au oferit strălucirea, farmecul și veselia pe care o aduce trandafirul, și în cele din urmă, ca să fie tacâmul complet, Ares – zeul războiului – i-a dat spinii, pentru ca floarea să-și apere frumusețea contra eventualilor agresori.

Desigur că dincolo de legendă există un sâmbure de adevăr și cred că nu există om căruia orice fel de trandafir să nu-i stârnească admirația. Odată cu civilizația noastră, culorile trandafirilor s-au înmulțit, acest amănunt fiind unul care a făcut din această floare una dintre cele mai apreciate. Știința permite acum combinații genetice care dau soiuri extraordinar de frumoase de trandafiri, care ne încântă privirile. Dar să nu divagăm prea mult…

Așa cum sunt mai multe culori la trandafiri, la fel sunt și categoriile de oameni, căci unora le plac foarte mult trandafirii roșii/grena, altora cei roz, altora cei galbeni sau albi și tot așa. Și în funcție de preferința culorii trandafirului, la fel este și persoana căruia îi place acel trandafir de o anumită culoare. Desigur că unora le plac toate culorile trandafirilor la fel de mult.

Trandafirii roșii reprezintă iubirea și frumusețea, și atunci când cumpărăm trandafiri roșii pentru cineva asta înseamnă apreciere.

Trandafirii galbeni sunt asociați cu relaționarea și sinceritatea față de persoana căreia în dăruim. Cei de culoare portocalie sunt asociați cu pasiunea și entuziasmul față de persoana vizată.

Trandafirii de culoarea lavandei – acel roz palid spre lila – vorbesc despre fascinație și adorație, în timp ce trandafirii roz cu toate nuanțele lor, inclusiv rozul pal, se referă la sinceritate, iubire necondiționată și bucurie.

Trandafirii albi au legătură cu puritatea și cinstea, iar cei cu petale verzi – inclusiv cu nuanțe de alb spre verde pal de tot – fac referire la un stil de viață prosper, la armonie, fertilitate pace și bucurie.

Astfel avem niște repere cromatice în funcție de preferințele noastre vis-a-vis de culorile trandafirilor. Dar mai mult de atât, de ce „viața ca un trandafir”? Această floare înflorește ca oricare alta, dar spre deosebire de alte specii, trandafirul se scutură după o perioadă relativ scurtă de timp. Mai ales că este o floare destul de delicată. Dar nu asta e ideea centrală a acestui editorial, ci semnificația trandafirului pe care-l putem compara cu propria existență.

Trandafirul este un simbol spiritual care are legătură cu felul în care noi ne trăim existența terestră.

Ne plac trandafirii roșii cel mai mult, înseamnă că suntem persoane active, energice și iubim tot ceea ce e frumos pe lume. Dacă ne plac mai mult cei galbeni, ne place să comunicăm, să schimbăm multe idei și discuții cu cei din jur. Dacă ne plac foarte mult dintre toate soiurile trandafirii roz, înseamnă că tindem să căutăm confortul și vrem să trăim fără prea multe dificultăți în viața noastră. Căci în cele din urmă, trandafirul este un simbol spiritual care are legătură cu felul în care noi ne trăim existența terestră. Și asemenea unui trandafir superb pe care-l admirăm, am vrea ca și viața noastră să fie la fel de frumoasă ca petalele acestei flori.

Dacă vrei trandafirul vieții tale, adică dacă vrei să reușești să trăiești după cum îți place culoarea trandafirului preferat, atunci va trebui să-l și poți culege. Dar când vrei să-l culegi, pe tulpina de care-l apuci, sunt spini. De regulă mecanismul de apărare al trandafirului, indiferent că are spinii mici sau mari, e construit în așa fel încât să nu-l poți apuca cu mâna decât dacă accepți să te înțepi în spini. Căci spațiul dintre aceștia e prea mic pentru a putea lua trandafirul cu două degete doar. Dacă accepți să te înțepi în spini, atunci când culegi trandafirul, înseamnă că accepți în viața ta și ceea ce e neplăcut, dar care are rolul său.

Ce rol au spinii atunci când vrei să culegi un trandafir și te înțepi? Ei te avertizează să fi atent la ceea ce faci, la atitudine și la intenție. Căci dacă vrei să apuci dintr-o dată trandafirul cu toată mâna – viața sau destinul – atunci sigur te vei înțepa în mulți spini și nu vei reuși să obții ceea ce vrei. Dar dacă procedezi cu atenție, și introduci degetele printre spini pentru a apuca tulpina și a lua trandafirul, atunci vei avea toate șansele să eviți multe neplăceri în viața ta, căci nu te vei înțepa.

Fiecare înțepătură de spin pe care o accepți, reprezintă o reușită de-a ta.

Dacă trandafirul simbolizează viața ta, cu tot ceea are ea să-ți ofere, spinii reprezintă partea karmică și atenționările care vin spre tine. Și fiecare înțepătură de spin pe care o accepți, reprezintă o reușită de-a ta. Astfel viața care-ți trece, întocmai ca petalele trandafirului care în cele din urmă se ofilesc și cad, poate fi una plină de reușite, acceptând spinii atunci când ai vrut să culegi trandafirul cel frumos – viața ta – pentru a-ți împlini menirea pentru care ai venit în această lume. Căci petalele efemere trec, dar spinii rămân…

Articolul precedentDragonii și evoluția spirituală a omenirii
Articolul următorHaosul și cuantica
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile