Ayurveda, mentalitate și atitudine
Unii gândesc într-un sens de acritură, alții de sărat, alții de amar, ori de iute sau picant, alții în sens de dulce.

Iată la o rezumativă descriere ayurvedică din punct de vedere al pandemiei.

După ce am parcurs aspectele ayurvedice din numerele trecute, să vedem în perioada aceasta a pandemiei în ce fel echilibrul nostru interior a fost dat peste cap, și mă refer aici la majoritatea oamenilor. Cel puțin în primele două luni ale stării de urgență, când nu se putea ieși din casă, foarte multă lume ajunsese într-un stadiu de bulimie.

Frustrările cauzate de restricții au generat la mulți oameni dezechilibre psihice, care au atras după ele un consum crescut, uneori și în unele cazuri chiar exagerat, de alimente dulci sau sărate. În multe cazuri foarte multe persoane nu-și mai găseau locul și rostul, unele fiind lipsite de activitatea și relaționarea lor zilnică exterioară, altele de necesitatea de a fi practic de folos la propriu altora, în diferite locuri din oraș.

Astfel de exemplu pentru gusturile dulce și sărat avem următoarele explicații legate de starea cauzată de restricțiile unei pandemii.

Cei care consumă de obicei dulce sunt persoane care caută confortul și satisfacția, deoarece ele sunt mânioase în viața lor pentru că nimeni nu le prea agreează. Ca urmare, pe durata acestei pandemii au consumat și mai mult dulce, ca un substitut la gradul ridicat de mânie resimțit la nivel inconștient/subconștient/conștient. Excesul de dulce cauzează diabet, care este cunoscut pentru daunele pe care le face pe sistemul nervos. Iar atitudinea unor asemenea persoane s-a schimbat destul de mult de-a lungul ultimelor luni ale acestui an, de la una care căuta satisfacția la una total lipsită de satisfacție. Ceea ce poate duce la instalarea unei atitudini seci și lipsite de înțelegere a ceea ce se întâmplă de fapt, iar efectul acestei atitudini nu poate fi decât apariția treptată și sigură a unei boli grele.

Pe de altă parte, cei care preferă gustul sărat, sunt persoane rigide în mentalitatea și atitudinea lor, respingând alte puncte de vedere decât cele proprii. Astfel pe perioada ultimelor luni, ca un efect secundar al restricțiilor, este posibil ca multă lume să fi compensat starea aceasta de lucruri printr-un consum excesiv de alimente sărate. În acest fel au trecut la o atitudine și mai rigidă decât de obicei, majoritatea unor asemenea persoane fiind dintre cele care inconștient au acceptat restricțiile ca pe ceva normal, deși multe dintre aceste restricții vizează restrângerea libertăților și drepturilor fundamentale. Sunt cei care văd nedreptățile acestor restricții dar nu reacționează. Pe acest considerent unii din această categorie se mânie în sinea lor pe cei care sunt arătați la știri că nu poartă masca.

Desigur că pot exista persoane cu gustul principal dulce, și secundar sărat sau invers, și care să constituie o categorie combinată a acestor două gusturi, care determină un exces de atitudine negativă. La fel cei care preferă gustul acru fiind persoane mai lente, restricțiile nu le-au adus cine știe ce prejudicii, și dacă stând în casă în primele luni au consumat în exces alimente acre, acest lucru i-a dus către o inerție și mai mare în gândire și atitudine. Pe unii dintre aceștia chiar îi putem considera ca spălați pe creier, deoarece nu realizează pericolul lipsirii de drepturi și libertăți.

Apoi sunt cei din categoria gustului picant, care include aici și pe cei de la guvernare, dar și pe mulți dintre cei care au lucrat de acasă în toate aceste luni. Aceștia – fără a-i lua în calcul pe guvernanți – au resimțit nevoia excesivă de a-și controla mentalitatea și atitudinea printr-un exces de alimente picante, care pot stârni dezechilibrul metabolic. Iar în ceea ce-i privește pe cei cu gustul astringent, aceștia sunt cei care fiind nesiguri emoțional, au simțit nevoia de a consuma în exces alimente și lichide cu gust pișcător, pentru a rămâne cât de cât stabili emoțional ca atitudine și mentalitate. Unii dintre aceștia sunt dintre cei care au ieșit să protesteze contra restricțiilor. Și e posibil să fie gusturi combinate, picant cu astringent, în categoria acestora.

Deci iată la o rezumativă descriere ce ne-a adus perioada de restricții a unei pandemii. De aceea e important să fim lucizi, să ne păstrăm liniștea interioară, răbdare și să mergem cu Dumnezeu înainte.

Articolul precedentAvatarii de grup (I)
Articolul următorCe este coerența inimii? (IV)
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile