Fumatul devine o soluție pentru lipsa bucuriei în oricare dintre domeniile vieții omului.

Persoanele care fumează exprimă în interiorul lor relația dintre iubire și mâhnire.

Din punct de vedere simbolic atunci când cineva fumează, aprinde un foc în interiorul plămânilor. Aceștia din urmă ne vorbesc, despre viață, dragoste și unitatea familiei (divină sau biologică), precum și modul în care atragem moartea prin blocarea energetică a chakrelor.

Fumatul blochează îndeosebi următoarele centre/motoare energetice:

  1. Chakra sacrală – omul se izolează de plăcerile vieții (ex.: senzualitate, familie, trecut-viitor, colectivitate și conștiință colectivă) prin vinovăție indusă sau auto-indusă;
  2. Chakra solară – omul simte rușine față de sine și față de alții; lipsa încrederii în divinitatea din interiorul său, în puterea ei și din alți oameni conduce și la lipsă de voință, frica de a împărtăși sau de a distribui către alții gânduri, emoții, sentimente, cuvinte, precum și reticența de se implica în diverse relații sau activități;
  3. Chakra frontală – omul are tendința de a judeca, cântări sau condamna ceea ce crede că vede la propriul sine și la exterior; consecința judecării atrage un sistem de credințe negative și iluzii privind separarea de întreg-divinitate, de soț/soție, familie, societate, natură, animale, copaci, cristale etc. au condus la obturarea luminii intuiției, a cunoașterii de sine și adevărului, a imaginației, a viziunii despre viață; în sens contrar dezvoltării vieții, ființa umană deprinde obiceiul de a fi suspicios, de a controla, de a trece peste liberul arbitru al altor oameni, de a se opune anumitor idei și consecințe, de a se proteja pe sine, precum și valorile și lucrurile de care se simte atașat.

Din punct de vedere psihic, fumatul descrie dorința și necesitatea unui bărbat în viața individului; acesta îi simte prezența, dar ar vrea să îl aducă mai aproape de el. Similar, exprimă nevoia de a resimți în sine caracterul masculin, capacitatea de acționare, de decizie, de auto-apărare sau de a îndrăzni să trăiască așa cum își dorește el. De asemenea, indică nemulțumirea omului privind neputința sa de a depăși sau de a rezolva niște probleme. Particularizând în cazul femeilor, fumatul exprimă deopotrivă dorința de a fi tratată în mod egal cu bărbații, precum și o traumă privind masculinitatea (de ex.: lipsa tatălui, absența unui bărbat sau a soțului în viața persoanei afectate).

Astfel, în vederea rezolvării traumei persoanele care fumează sau care au cunoștințe care fumează, ar trebui să își adreseze următoarele întrebări:

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Articolul precedentTibetani și citadini
Articolul următorAgentul Patogen pe post de Schimbare
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile