Inteligența Sufletului (SQ) Coerență Cardiacă
Inteligența sufletului nu se referă la cât de inteligent la nivel intelectual este un om. Ci se referă la cât de aliniată îi este gândirea la simțirea și trăirea sa.

Inteligența Sufletului numită și SQ de la Soul Quotation este formată din IQ și EQ.

Ce este Inteligența Sufletului? Cum se manifestă ea? Cum o putem folosi pentru a trăi o viață relativ echilibrată din toate punctele de vedere? Sunt doar trei dintr-o multitudine de întrebări ce pot fi puse referitor la această Inteligență a sufletului.

Psihologic vorbind, așa cum a cercetat știința modernă, inteligența sufletului numită și SQ de la Soul Quotation este formată din IQ și EQ. Altfel spus din coerența minții și emoționalului, a creierului și inimii. Însă așa cum stau lucrurile cu marea majoritate a oamenilor acestei lumi, probabil vreo 5-6 miliarde nu au o coerență între creier și inimă. De aceea existența lor e plină mereu de tot felul de probleme, în această categorie aflându-se în mod surprinzător și mulți oameni de afaceri, lacomi și dornici de cât mai multă avere.

Inteligența sufletului nu se referă la cât de inteligent la nivel intelectual este un om. Ci se referă la cât de aliniată îi este gândirea la simțirea și trăirea sa. Mai mult decât atât, inteligența sufletului se mai referă și la cât de mult îl accesezi pe Dumnezeu din sufletul tău, ca El să fie prezent în mod preponderent în trăirile sufletești proprii. Vedeți, aici deja ne-am apropiat tangențial de credință, ca trăire interioară însușită prin practică perseverentă și constantă. Dar mergem mai departe de acest aspect și abordăm coerența sufletului cu mintea. Pentru că așa cum am menționat, de cele mai multe ori oamenii gândesc ceva și trăiesc altceva în sufletul lor. Sau doresc ceva în sufletul lor și gândesc altceva. De aceea nu prea le ies de multe ori pasențele și apoi se supără că nu știu ce și nu știu cum.  

Poate unii vă veți întreba dacă toată lumea poate să-și trezească această inteligență a sufletului…?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Articolul precedentAccesarea stării cuantice
Articolul următorMintea – fațetele personalității (II)
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile