Medicina cuantică şi beneficiile sale
© Elnur Amikishiyev / 123rf

Medicina cuantică îşi trage denumirea din mecanica cuantică, aceasta fiind disciplina care studiază efectele la nivel molecular în corpul uman şi în toate structurile existente în Univers.

Omul este o fiinţă aparent simplă pe dinafară, aşa cum putem vedea în fiecare dimineaţă când ne uităm în oglindă de exemplu.

Textura rafinată a pielii nu spune nimic despre faptul că sub ea se ascund sute de fibre musculare, sute de vase de sânge şi alte componente. La fel se poate spune despre întregul corp care, deşi la înfăţişare pare fără prea multe aspecte detaliate, în afară de pliurile încheieturilor evident, pe dinăuntru structura sa nu doar pe partea anatomică-organică, ci şi energetică informaţională este extraordinar de complexă.

De mii de ani sunt cunoscute principiile medicinii aşa cum le ştim astăzi, principalul motto al acestei discipline fiind primum non nocere ceea ce se traduce prin înainte de toate nu vătăma.

Celebrul medic al antichităţii Hippocrate a adăugat încă un principiu în acest domeniu atât de delicat dar şi fascinant al medicinei, şi anume „alimentul să-ţi fie medicament şi medicamentul să-ţi fie aliment”.

De la magii, şamanii şi vracii din străvechime această disciplină a tămăduirii a devenit în timp medicina cunsocută de noi toţi, cu principii clare de prevenire, tratare şi combatere a dezechilibrelor organice şi funcţionale ale corpului fizic.

Pe vremea când în arealul mediteranean doctorii acelor vremuri antice de abia descopereau mecanismele anatomice ale organismului, în Asia Centrală chinezii deja stăpâneau un alt tip de medicină, cea energetică, pe care o foloseau împreună cu remedii alopate şi naturiste, după caz, pentru tratarea şi eliminarea unor dezechilibre.

Această medicină energetică a fost preluată de către asiatici de la sacerdoţii zamolxieni, căci dacă ne vom uita cu atenţie pe străvechi piese ce au aparţinut culturii pelasge şi geto-dace, vom observa reprezentarea, simplistă ce-i drept dar autentică, a unor linii în număr de la câteva zeci la câteva sute, desenate pe corpul uman. Iar la acestea se adaugă puncte dispuse pe corp în unele zone întocmai ca la acupunctură.

Prin timp asemenea noţiuni s-au perpetuat şi ca urmare în prezentul nostru medicina modernă, odată cu deschiderea fascinantă adusă de către fizica de tip cuantic, a fost nevoită să admită faptul că organismul fizic este dublat de aspecte energo-informaţionale. Astfel la ora actuală s-a ajuns la denumirea de medicină cuantică.

Ce este de fapt medicina cuantică?

Greşit interpretată ca făcând parte din curentul New Age, medicina cuantică vine în realitate să reconstruiască puntea dintre organic şi subtil, care a lipsit sute de ani din practica acestei discipline în Europa.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

SURSĂ123rf
Articolul precedentMarte – Misterele Unei Civilizaţii Dispărute – I
Articolul următorMisterele Shamballei – Orașul Sfânt (I)
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile