Sănătate de la natură - Măghiranul
© CC0 / Wiki Commons

Gustul său condimentat şi uşor iute, ceea ce indică faptul că are în compoziţie principii Yang, acestea ajutând la echilibrarea anumitor funcţii organice dereglate.

Cântat şi lăudat în tot felul de câtece populare şi doine de prin toate zonele ţării noastre, măghiranul – rudă bună cu oregano deşi există unele deosebiri între ele – este una dintre plantele de leac pe care strămoşii noştri geto-dacii le foloseau pentru diferite întrebuinţări, îndeosebi terapeutice.

Spunem că măghiranul e rudă bună cu oregano deoarece acesta este varianta sălbatică a acestei specii, în timp ce măghiranul este varianta cultivată de om.

Diferenţa dintre oregano şi măghiran este că primul are o rezistenţă la vremea rece mult mai mare, ceea ce face din măghiran o plantă sensibilă la temperaturi scăzute. Iar asta se datorează faptului că originea sa ca plantă se află în Egipt şi Arabia, zone unde căldura este un element principal. Cultivarea lui cere un sol umed şi aer umed cald, pentru ca să se poată dezvolta cum trebuie.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?