ÎMPARTE CUNOAŞTEREA
Se apropie Marele Contact?
© 123rf

De ce nu s-a realizat până acum Marele Contact cu civilizațiile extraterestre?

Dezvoltarea tehnico-ştiinţifică din ultimul deceniu a adus mari beneficii întregii civilizaţii.

Telesocapele spaţiale de exemplu au fost dotate cu instrumente mult mai performante, care le-au permis să pătrundă în adâncimile incomensurabile ale universului până la aproximativ 20 de miliarde de ani lumină distanţă.

Vă daţi seama ce înseamnă 20 de miliarde de ani lumină?

Galaxia noastră Calea Lactee are 100.000 de ani lumină diametru, e ceva imens, dar 20 de miliarde de ani lumină? Şi luaţi aminte că limita celor 20 de miliarde de ani lumină e temporară, universul e mult mai mare de atât.

În întinderea practic nesfârşită a acestui univers există cu certitudine o sumedenie de civilizaţii, de toate felurile, de toate nivelele, unele mult mai avansate decât noi, altele probabil fiind actualmente într-un stadiu evolutiv cum eram noi cândva în Evul Mediu sau înaintea acestuia.

Dacă există astfel de civilizaţii, exact ca şi în privinţa civilizaţiei noastre, ne putem pune întrebarea cum au reuşit să depăşească la un moment dat această barieră a imenselor distanţe în univers?

Pentru că e logic, dacă o luăm prin deducţie, că orice civilizaţie foarte evoluată va călători la un moment dat şi în afara galaxiei de proveninenţă. Şi atunci cum se poate aşa ceva?

SCRIE-ŢI GÂNDURILE

Spune ce-ai pe suflet
Cum te cheamă?