Solidaritatea spirituală

De la „eu, al meu, pentru mine” către „noi, al nostru, pentru toţi”.

Atunci când alegem ceva, pe lângă voinţa şi decizia noastră, noi nu luăm în calcul şi decizia şi voinţa altor persoane care poate se implică în aceeaşi problemă sau situaţie.

De aceea de atâtea ori socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Cu toate acestea, pe partea lumească a lucrurilor, atunci când vine vorba de bani, privilegii sau alte chestiuni de pe urma cărora oamenii ar putea profita, indiferent de domeniul de activitate sau împrejurări, majoritatea constată că apar ca de nicăieri numeroase persoane care „în gând, cuvânt şi faptă” par să se solidarizeze imediat.

Asta se întâmplă pentru că e vorba de un scop strict material de pe urma căruia fiecare se gândeşte că se alege cu ceva. Şi într-un asemenea moment apare începutul degradării morale, pentru că în starea sa naturală care-şi are originea în Sinele spiritual, omul ca fiinţă nu profită, nu minte, nu înşeală şi nu face nimic din ceea ce ar face rău celorlalţi semeni.

Astfel mintea începe să urzească tot felul de scenarii, gândind la tot felul de avantaje, şi oamenii nu sunt atenţi la propria atitudine, atunci când se întâmplă aşa ceva, deoarece aceste gânduri sunt în realitate energii şi ele acţionează karmic în consecinţă.

În altă ordine de idei, când e vorba de bani, de avantaje nemeritate şi de a face rău pare-se că mulţi oameni găsesc un numitor comun. Interesul şi limitatul bine personal îşi spune cuvântul în defavoarea binelui general.

Altfel stau lucrurile când vine vorba de ţeluri spirituale, mai ales dacă sunt din cele comune în care două sau mai multe persoane au tendinţa de a realiza ceva spiritual, spre beneficiul multora.

Aşa cum aţi citit de atâtea ori în revista noastră, îndeosebi articolele regretatei noastre colege şi prietene Cecilia David, prea puţini înţeleg cum se face viaţa spirituală, spre deosebire de cea lumească. Dacă în privinţa celor lumeşti lozinca generală este „eu, al meu, pentru mine”, în ceea ce priveşte chestiunile spirituale lucrurile trebuie considerate prin prisma „noi, al nostru, pentru toţi”.

Însă din perspectiva aceasta a unităţii spirituale oamenii încă nu înţeleg prea bine sau pe unii nici nu-i interesează, deşi în multe cazuri mulţi se duc pe la tot felul de seminarii spirituale unde învaţă Theta Healing sau alte forme de terapii holistice pentru a scăpa de stres. Şi vă dau un exemplu concret.

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?