Cercetările în domeniul neuroștiinței au demonstrat că sunetul poate avea un impact direct asupra creierului și a sistemului nervos.

Sănătatea este unul dintre cele mai importante lucruri din viața noastră, dar marea majoritate a oamenilor ignoră semnalele corpului astfel încât atunci când apare problema de sănătate respectivă, individul intră în trepidații emoționale.

Așa după cum ați citit în numărul anterior, sunetele au un rol extrem de important, chiar fundamental, referitor la recuperarea stării de sănătate. Deși unii cercetători nu sunt de acord întru totul că terapia prin sunet este foarte eficientă – asta arătând de fapt că asemenea specialiști fie au o îngustime de spirit, fie sunt ignoranți, fie sunt de-a dreptul malițioși din motive egotice și de orgoliu – există sute de mii de cazuri ale unor pacienți care, în urma folosirii terapiei prin sunete, au prezentat o ameliorare a stării lor psihice – deci sufletești – precum și o diminuare a simptomelor adverse ale tratamentelor cu chimioterapie. În cel din urmă caz este vorba despre tratamentul aplicat în cazul diferitelor forme de cancer. Iar în domeniul cardiologiei – pentru că bolile cardiovasculare sunt în prezent pe locul întâi la cauza deceselor în lume – au fost constatate rezultate foarte bune în tratarea hipertensiunii și îmbunătățirea funcției cardiace…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Sunetele și regenerareaSunetele și regenerarea (III) >>
Acest articol face parte 2 din 3 seria Sunetele și regenerarea
Articolul precedentVindecarea bolilor și suferinței
Articolul următor„Și sătul, și fudul, da’ nu-i destul!”
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile