Consumând mai multe crudităţi, fructe şi legume în starea lor naturală, noi putem inversa procesul de degenerare.
Spiritul nostru cunoaşte zi de zi stări variate ale organismului nostru şi energia sa este preluată prin respiraţie şi transportată de către sânge în organism.
Până spre 45-50 de ani încă ne putem menţine o stare de sănătate destul de bună, deşi pe acest considerent nu avem nici o derogare în acest sens pentru a consuma pe mai departe alimentele în stilul în care o facem zilnic – mâncare gătită, fast-food şi tot felul de produse care aparent ne îmbie cu aroma şi gustul lor, dar în realitate conţin cel puţin 7-8 substanţe nocive pentru corpul nostru.
Rolul crudităţilor în sănătatea noastră este fundamental şi esenţial. Principalele substanţe care sunt active şi ne menţin echilibru sănătăţii sunt enzimele.
Enzimele sunt catalizatorii specifici care împreună cu coenzimele reglează procesele biochimice din organism şi menţin sănătatea.
Avem în interiorul organismului nostru aproximativ 2700 de enzime şi ele acţionează împotriva îmbătrânirii, obezităţii, colesterolului, ajută sistemul imunitar, curăţă colonul, descompun grăsimile, cresc inteligenţa, detoxifiază organismul, elimină bioxidul de carbon din plămâni şi multe alte aspecte ce întreţin echilibrul sănătăţii.
Unul dintre secretele miraculoase ale enzimelor este că ele pot descompune celulele moarte şi astfel contribuie la eliberarea organismului de orice reziduuri.
Consumul de crudităţi – legume şi fructe aşa cum sunt ele în starea lor naturală – ajută foarte mult procesele enzimatice. Când noi consumăm alimentele, enzimele din ele sunt activate de umezeala şi căldura prezente în cavitatea bucală şi aşa cum spune un străvechi proverb – digestia bună începe chiar din gură şi asta aminteşte de exemplu de recomandarea maeştrilor şi yoghinilor Asiei, anume că atunci când mestecăm, să mestecăm de mai multe ori fiecare îmbucătură.
Micul mister din acest amănunt constă în faptul că mestecând de mai multe ori îmbucătura, enzimele din alimentelele pe care le mâncăm în acele momente se dizolvă foarte bine în mediul cavităţii bucale aşa cum am spus. Dar noi de obicei mestecăm doar de vreo 4-5 ori după care înghiţim, ceea ce îngreunează şi procesul digestiv propriu-zis, şi descompunerea enzimelor din alimentele consumate. Şi asta este valabil şi în cazul fructelor şi legumelor.
Revenind la crudităţi şi rolul lor în alimentaţie, ele atunci când sunt puse în tigaie de exemplu şi călite, enzimele din ele sunt distruse în mare măsură. La fel se petrec lucrurile cu orice aliment preparat prin foc, enzimele se distrug. Prin fierberea alimentelor, enzimele sunt distruse, iar asta duce la o scădere a sărurilor minerale din organism, mai ales a fosforului, calciului, potasiului şi fierului. Alimentele fierte produc o cantitate mare de acizi şi substanţe reziduale care favorizează intoxicaţia sângelui şi a organelor.
Consumând mai multe crudităţi, fructe şi legume în starea lor naturală, noi putem inversa un asemenea proces de degenerare, care uneori duce chiar la diferite forme de cancer, şi astfel ne oferim singuri şansa la o viaţă frumoasă, echilibrată şi plină de satisfacţie. Şi spunem asta deoarece aţi putut observa oricare dintre voi, că în general persoanele bolnave de ceva, au o vitalitate scăzută, expresia lor facială este lipsită de optimism şi nu în ultimul rând, consumă medicamente cu punga.
De aceea este necesar să fie foarte bine înţeleasă chestiunea.
Mâncaţi natural şi veţi fi fericiţi plini de viaţă până la adânci bătrâneţi!