Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Cu timpul stomacul se dilată, ca un efect al acumulării la nivelul plexului solar al lecțiilor karmice nerezolvate și va determina apariția burții.

Ați văzut sunt sigur la viața voastră foarte mulți oameni burtoși, uneori chiar și femeile pot avea o burtă mare. Fără nici o aluzie doamnelor care citiți acest articol, poate voi sunteți normale ca aspect. Există totuși și femei, dar mai ales bărbați, foarte corpolenți, care ajung așa în urma unor traume personale sau ca urmare a unor neglijențe în ceea ce privește stilul de viață, îndeosebi cel alimentar. Aici nu vrem să criticăm pe nimeni, doar descriem niște nuanțe pentru a pricepe anumite chestii.

Majoritatea persoanelor corpolente, indiferent că sunt bărbați sau femei, au o atitudine mai binevoitoare în general, pentru că există desigur și excepții, dar acelea sunt prea puține pentru a fi luate în considerare.

Dar ce poate ascunde în realitate atitudinea atât de binevoitoare a persoanelor supraponderale? Este asta ceva natural sau vine dintr-o lipsă de acceptare a unor realități personale? De obicei, cei care erau normali cândva ca înfățișare și s-au îngrășat – uneori chiar excesiv – de-a lungul vieții, sunt persoane care nu și-au rezolvat traumele prin care au trecut, preferând să se refugieze fie în consumul de mâncare, fie în consumul exagerat de dulciuri – ceea ce arată o accentuată lipsă de iubire, lăsând astfel propriile probleme nerezolvate. Poate că unii nu știu să le rezolve, alții poate nu mai au chef pentru asta, și atunci și într-un caz, și-n celălalt, mintea începe să dea înapoi. Treptat își reduce capacitatea cognitivă de asimilare a cunoașterii, fără însă a cauza persoanei o lipsă de cunoaștere și priceperea de a se descurca în viață. Și persoana respectivă va duce o viață așa… cumva… la întâmplare…

Dar între timp, mintea pentru a nu-și pierde funcționalitatea, va începe să caute o altă cale prin care să-și mențină activitatea. Prin urmare o parte a funcțiilor sale vor fi îndreptate către plexul solar, sediul intelectului rațional, al relaționării și comunicării. Cu timpul, tot ceea ce în mod normal mintea ar trebui să desfășoare la nivelul capului – unde este gândirea conștientă – se va muta într-o anumită măsură în zona plexului solar. Astfel cu timpul chakra plexului solar se va deforma, deoarece preia surplusul de energie mentală, și treptat va determina creșterea dimensiunii stomacului – responsabil de asimilarea sau neasimilarea lecțiilor karmice de viață. Cu timpul stomacul se dilată, ca un efect al acumulării la nivelul plexului solar al lecțiilor karmice nerezolvate și va determina apariția burții.

În acest fel putem considera că cei care odată cu trecerea timpului, din înfățișare normală ajung supraponderali, sunt oameni a căror minte se „micșorează” dacă putem spune așa, nu în sensul că ajung tâmpiți, ci în sensul că-și vor reduce mult din multifuncționalitatea care este prezentă la un om care are o greutate și o înfățișare normală. Atenție! Coeficientul de inteligență nu scade din punctul acesta de vedere, doar că o parte din abilitățile mentale migrează către alte segmente de funcționare ale corpului. Și putem vedea în ziua de azi o sumedenie de persoane în această situație.

Prin urmare, „burta mare face mintea mică” este cât se poate de adevărat, pentru că în astfel de situații în majoritatea cazurilor mintea este forțată să nu ia măsuri. Și dacă transpunem zicătoarea în domeniul politicii, unde vedem mai peste tot burtoși în costume scumpe, care iau tot felul de decizii care-i favorizează doar pe ei, păgubind populația. Deci depinde de domeniul de activitate, pentru că într-adevăr, politicienii nu sunt oameni binevoitori, și mai ales că în ceea ce-i privește, zicale din titlu li se potrivește de minune. Cu cât fac burta mai mare, cu atât mintea lor devine mai mică, și ei ajung niște egoiști cărora le pasă doar de… propria burtă!

5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile