Timp estimat de citire: 3 minute

E posibil ca DMT-ul să fie o tehnologie potrivită pentru a contacta alte forme de inteligență din univers?

Apariția celebrului Alex Jones în emisiunea lui Joe Rogan a rupt pur și simplu audiența în două. Înregistrarea a generat aproape 3 milioane de vizualizări în doar 24 de ore. N-ai cum să nu-l știi pe Alex Jones și InfoWars. Nu contest că n-are avea și el o agendă de urmat, dar puțini sunt cei care au curajul să vorbească deschis despre putregaiul ascuns din interiorul Sistemului. Nici de această dată subiectul n-a fost ușor de digerat: DMT-ul și entitățile dimensionale.

Despre DMT sau N-dimethiltryptamin s-a mai scris în revistă. Orice “psihedelar” serios știe că în timpul unui trip de DMT te poți întâlni cu entități dimensionale sau “elfi mecanizați”, așa cum i-a botezat chiar Terece McKenna. E posibil să fie vorba de niște entități de tip Gardieni care păzesc tărâmurile holografice și arhetipale (6D), sau accesarea unor structuri geometrice cu conștiință. Există deja studii în domeniul biofeedback-ului și psihofiziologiei care dovedesc că percepția și conștiența de sine au proprietăți fractalice. Treaba e că experiențele raportate de oameni la întâlnirea cu aceste entități, implică dialog și comunicare, deci avem de-a face cu o formă de inteligență. Dar să nu divagăm.

Conform lui Alex Jones, există agenții de spionaj neoficiale care mențin contacte cu civilizații non-terestre și acorduri la nivel intergalactic folosind ca metodă de comunicare psihedelicele. Sigur, e mult mai ușor să respingem astfel de afirmații din start ca fiind complet nebunești, dar pentru cunoscători, lucrurile nu sunt chiar atât de simple.    

Utilizarea DMT-ului are o istorie lungă și bogată, despre care Alex Jones se pare că știe. Alex menționează inclusiv despre Ayahuasca, un mix de plante cu conținut bogat de DMT, folosită de triburile amazoniene pentru a contacta mai ușor spiritele naturii. Deci ideea cum că DMT-ul este un instrument de corespondență transdimensională nu e ceva chiar inedit. Nimic nou sub soare, având în vedere că dosarele declasificate recent despre proiectele MKUltra și Monarch sunt ticsite cu experimente de “modificare” a conștiinței prin intermediul LSD-ului sau mescalinei. Așa cum au spus și băieții în emisiune, e greu de crezut că aceste agenții secrete nu și-au aruncat ochii și asupra DMT-ului care este indiscutabil cea mai puternică substanță psihoactivă descoperită. 

Identificarea DMT-ului ca și componentă activă din Ayuahuasca a fost confirmată abia în 56, de către medicul maghiar Stefan Szara, el însuși fiind propriul lui subiect de teste. Evident c-o substanță cu atât de mult potențial în domeniul psihologiei transpersonale ca DMT-ul a fost trimisă imediat în “subteran”, legislația anti-drog punând batista pe țambal. Cu toate astea din ce în ce mai mulți utilizatori raportau în aceste incursiuni dimensionale contacte cu ființe inteligente.

De-abia în anii 90 după multe frecușuri legislative, Universitatea din New Mexico prin intermediul doctorului Rick Strassman, a reușit să pună la cale un experiment științific riguros cu peste 60 de voluntari, publicat în faimoasa carte “DMT: Molecula Spiritului”. Concluzia? Peste jumătate din subiecți au avut întâlniri de gradul trei într-un mod frecvent. Evident că e greu să pui toate aceste experiențe pe seama “halucinațiilor”, având în vedere că experiențele sunt la comun. Dar nah, astfel de chestii trebuie să rămână în afara curentului de opinie, mai ales când vine vorba de un fenomen cu potențial spiritual atât de mare. Cu toate acestea, tot mai mulți oameni de știință iau în serios ideea cum că DMT-ul este mai mult decât o simplă fantasmagorie.   

DMT-ul are câteva caracteristici unice față de restul substanțelor psihoactive. Efectele asupra conștiinței sunt de-a dreptul… orgasmice. Adică intense și scurte. Spre deosebire de LSD sau psilocibin, DMT-ul are toleranță zero. Efectul durează puțin și se elimină extrem de repede din corp și nici nu produce dependență. Conform unor articole de știință publicate recent, efectul DMT-ului sintetizat se poate prelungi prin infuzie intravenoasă controlată, la fel ca perfuziile programabile folosite în anestezie. Studiul publicat în Frontierele Farmacologice a făcut pur și simplu ravagii. Ideea cum că putem împărtăși Universul nostru cu alte ființe conștiente care trăiesc dincolo de planeta noastră sau poate în alt univers, folosind unul dintre cei mai comuni compuși chimici din natură (practic DMT-ul se găsește în aproape orice plantă) a devenit o sursă de fascinație inepuizabilă în rândul publicului. Scopul principal? Să se stabilească o formă de comunicare extinsă cu aceste inteligențe autonome.

Bate câmpii Alex Jones? Puțin probabil. Domeniul transpersonal și comunicarea cu alte ființe non-terestre devine o chestiune care nu mai poate fi ignorată mult timp. E posibil ca DMT-ul să fie o tehnologie potrivită pentru a contacta alte forme de inteligență din univers? Și dacă da, ce intenții au aceste ființe? Este umanitatea pregătită pentru astfel de contacte? Și cam cât de mult ne-au luat-o înainte băieții de la Secu’? Cred că a venit momentul să dăm cărțile pe față.  

Full Disclosure!

Articolul precedentStarea hipnagogică și paralizia în somn
Articolul următorAstrologie – Drumul Vieții și Pluton (XII)
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile