Legea Vibratiei
Dr. Hans Jenny, unul dintre părinţii cimaticii, a creat numeroase experimente televizate încă din anii 60 despre influenţa vibraţiilor asupra materiei. Unele din experimentele sale îţi pun mintea pe bigudiuri!
Timp estimat de citire: 4 minute

Legea Vibrației nu este un secret, dar rămâne un mister.

Trăim actualmente în mijlocul unei societăţi plină de tot felul de lucruri. Producem foarte multe bunuri de consum, tehnologia şi computerele realizează zilnic noi şi noi produse de care ne folosim cu toţii.

Dacă ne uităm în jurul nostru, natura există într-o formă care nu are nevoie de tehnologia omului pentru a se perpetua. De aceea este foarte interesant de studiat mediul înconjurător în care trăim, pentru a-i înţelege cât mai bine tainele şi mecanismele. Din acest motiv putem să folosim Legea Vibraţiei ca să vedem în ce fel avem posibilitatea să ne apropiem de natură şi să fim din nou prieteni cu ea.

Legea Vibraţiei spune aşa: „Nimic nu stă, Totul se mişcă, Totul vibrează” acesta fiind enunţul în forma sa sintetizată. Desigur că această Lege a Vibraţiei poate fi extinsă în afirmaţia ei la modul următor: „Totul se mişcă în Univers pe diferite nivele de vibraţie, Totul vibrează pe diferite nivele de existenţă, Totul este vibraţie manifestată sub foma mişcării energiei în orice direcţie”.

Considerând acest enunţ ca unul fundamental ce defineşte viaţa în Univers, putem să înţelegem modul în care noi ca fiinţe umane funcţionăm în raport cu locul nostru pe această planetă. Deşi suntem fiinţe complexe, de cele mai multe ori nu reuşim să ne dăm seama ce trebuie să facem, şi mai ales ce anume reprezentăm pentru noi înşine. Ştim acum în actualul stadiu de evoluţie că gândul este ceva care se află la baza întregii noastre existenţe. Dar cum se manifestă gândirea? Este ea supusă Legii Vibraţiei? Privind dintr-o asemenea perspectivă, chiar dacă de-a lungul vieţii gândim aşa cum gândim, acest aspect este influenţat în mod direct de însăşi Legea Vibraţiei.

Cimatica – Magia Sunetului

Gândim în fiecare zi despre noi, despre o sumedenie de lucruri, gândim cum să ne facem viaţa, cum să trăim aşa cum ne dorim, practic gândirea dirijează totul în viaţa noastră. Omul obişnuit are o gândire oarecum nedisciplinată, dacă ar fi să comparăm asta cu performanţele Maeştrilor Spirituali, a Înţelepţilor sau a celor care îşi dedică viaţa laturii spirituale. De ce este aşa? De ce oamenii spirituali deţin o gândire mult mai clară şi disciplinată? Răspunsul este cât se poate de simplu: pentru că ei au găsit şi s-au dedicat adevăratului scop al vieţii, care se numeşte „A fi Una cu Unul”. 

Gândurile noastre, aşa cum spuneam, sunt vibraţii, şi dacă dacă ne amintim ce spune Prima Lege Universală – „Totul este Creaţie Mentală”, am putea extinde şi enunţa astfel: „Totul este o Vibraţie Mentală, Creaţia este Vibraţie”. Depinde de gândurile noastre cât de ample şi intense sunt ele, căci în raport de asta şi realizările personale se materializează mai repede sau mai încet.

Gândurile oamenilor vibrează unele către celelalte, şi ne dăm seama astfel că cel puţin pe Pământ trăim într-o mare de vibraţii.

Există vibraţii de iubire, vibraţii de ură, vibraţii de plăcere, vibraţii de durere şi suferinţă, vibraţii de lăcomie, vibraţii de admiraţie, vibraţii de perfidie, vibraţii de smerenie şi modestie, vibraţii de aroganţă şi orgoliu, vibraţii de bucurie şi enumerarea poate continua. Cert este că această mare de vibraţii nu este una haotică, în sensul că fiecare stare are nivelul ei de vibraţie şi ele nu se amestecă. Este de înţeles că stările bune au vibraţii înalte, dar şi stările negative pot avea vibraţii ample – nu e totuna cu noţiunea de înalte, în aşa fel încât depinde de individul respectiv cât de intens emite.

O vibraţie de bucurie poate fi întrecută în nivelul ei înalt de către o vibraţie de invidie care poate fi manifestată intens, şi iată că ajungem la chestia cu „să moară capra vecinului”.

Devine în acest fel foarte important aspectul de a înţelege că la ora actuală, datorită modului în care oamenii trăiesc, mai mult pentru bani şi averi decât pentru iubire şi suflet încărcat de sentimente elevate, trăim într-o atmosferă mentală de gânduri şi de vibraţii otrăvitoare, care practic ne sufocă sufletele şi ne fac să trăim de o manieră separatistă unii faţă de ceilalţi, pentru a ne atinge scopurile fiecare la modul individual.

Trebuie să curăţăm această atmosferă mentală poluată datorită vibraţiilor negative, mai ales cele de frică, emise de mentalul individual şi colectiv.

Priviţi la noi, ce se întâmplă în România. Milioane de oameni care prin nemulțumirile lor emit vibraţii negative ce perturbă echilibrul energiilor. Se poate îndrepta asta? Bineîneţeles! Ştiind cum funcţionează mecanismul şi că totul este vibraţie, polaritatea acesteia poate fi comutată de pe negativ pe pozitiv. Cum? Daţi-vă seama de enorma şi implacabila putere a Rugăciunii „Tatăl Nostru”. V-aţi gândit vreodată că atunci când o spuneţi, fie şi în gând, se emit cele mai elevate vibraţii posibile? Şi de ce este aşa? Pentru că „Tatăl Nostru” a fost alcătuită cu atâta înţelepciune de către Iisus, încât are proprietatea miraculoasă de a repara totul. Pentru că în clipele când o spunem, şi să o spunem încet, oprindu-ne asupra fiecărei fraze rostite pentru a înţelege sensul minunat al acelor cuvinte, gândul nostru este îndreptat către cea mai puternică sursă care alimentează Universul: Dumnezeu Creatorul.

Rugăciunea Domnească şi efectele sale

Să ne rugăm fiecare acolo unde suntem, nu contează în care moment al zilei, şi să ne punem la unison cu cea mai mare mare vibraţie din Univers. Şi în acele momente veţi găsi cheia tuturor problemelor voastre. Fiţi fericiţi pentru că vibraţi… deci existaţi! Să fie Lumină! Să fie Iubire! Să fie Pace!

Testează-ți nivelul de conștiință la Cabinetul Cosmos 

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 129 – Aprilie 2018
Articolul următorBuricul Cosmic
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Vlad
Vlad
3 ani în urmă

O lege Hemetica de altfel! Oare cati tin cont de ea?

Ronin 77
Ronin 77
3 ani în urmă

Cu cat vibratia este mai inalta, cu atat este si forta mai mare. Gandirea este considerata cea mai inalta forma de vibratie, de aceea are si frecventa cea mai inalta. Fiind frecventa cea mai inalta, este considerata o forta importanta in univers.

ilie cristea
ilie cristea
1 an în urmă

Orice corp din macrocosmos si microcosmos are o vibratie proprie. In organismul uman sa afla inregistrate toate trairile (Simtamintele)speciei umane transmise prin ereditate si trairile proprii, ca efect al adaptarii la mediu. Acestea in corpurile spiritual,energetic si fizic In anumite conditii creierul rational poate comunica cu aceste structuri ale corpului (prin subconstient), descoperind posibilitatile extraordinare ale fiintei umane.