Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Un mai mare peste alţii mai mici, care prin tot ceea ce fac degradează moralul unei întregi naţiuni.

Bune şi minunate sunt proverbele noastre strămoşeşti… Iată încă unul din ele, de pe urma căruia să tragem învăţămintele cuvenite. C-apoi om vedea noi cum ne-om descurca…

Din capul locului am putea înţelege din enunţul proverbului ceva legat de codiţia socială într-o societate, oricare ar fi aceasta, inclusiv cea românească. Sigur că pentru cei care au experienţă în relaţiile interumane şi în privinţa situaţiilor de viaţă prin care au trecut, acest proverb este uşor de înţeles ce vrea să spună. Dar pentru a înţelege toată lumea, să explicăm tâlcul acestui proverb, care cu certitudine descrie anumite aspecte mai puţin obişnuite ale societăţii.

Mai mare peste cei mai mici poate fi înţeles ca o funcţie importantă pe care cineva o deţine, şi dacă ar fi doar o jumătate de proverb, am putea spune că s-ar referi şi la acele situaţii benefice, de exemplu un manager general care-şi conduce bine echipa de subordonaţi. Sau orice alt om care deţine o funcţie importantă undeva şi are în subordinea sa mai multe persoane, dar există şi cealaltă jumătate a proverbului, “staroste de calici”, care schimbă complet tâlcul proverbului.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Articolul precedentCauzele spirituale ale bolilor – Dinții: Incisivi laterali (III)
Articolul următorParaziţii energetici – I
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile