Sahara a fost locuită de atlanţi?
© Oraș al Atlantidei conform textului lui Plato din Timaeus și Critias scris în 360 Î.e.n, comparat cu formațiunea misterioasă din Sahara, Ochiul Albastru al Africii.

O mare de nisip care reflectă lumina Soarelui amintind de un străvechi imperiu dispărut dintr-o cauză care şi azi rămâne un mare mister…

Iată un subiect cu totul inedit, având în vedere ipotezele care plasează Atlantida în multe alte părţi ale lumii.

Atlantida a fost fără îndoială ultima grandioasă civilizaţie care a existat înaintea celei actuale în care trăim.

Cu toate că multe surse fac referire la existenţa acestei civilizaţii anterioară nouă, plasând-o când în Atlantic, când în Mediterana, când în cele două Americi sau chiar în Europa, adevărul în acest sens poate fi doar unul singur. Şi anume că Atlantida a fost o civilizaţie larg răspândită, tocmai de aceea ajunsese să fie cunoscută până în Australia, India, Asia Centrală şi în cele două Americi.

Conform datelor existente în diferite înscrisuri ale vechilor culturi, atlanţii au trăit într-o vreme când în paralel cu rasa lor, înaltă şi performantă intelectual, a apărut specia Homo Sapiens.

Omul fiind mai mic de înălţime, toate zonele locuite de Homo Sapiens au devenit coloniile atlanţilor. Pentru asta, aşa cum consemnează multe documente ale multor culturi, au existat războaie între oameni şi zei, adică între oameni şi atlanţi, aceştia dispunând în raport cu oamenii de abilităţi paranormale cum le-am spune noi astăzi.

Este evident că la fel ca în istoria modernă, coloniile s-au răzvrătit la un moment dat datorită modului în care atlanţii îi tratau pe oameni. Se pare că se considerau superiori din toate punctele de vedere. Dar asta e o altă chestiune.

Să ne îndreptăm atenţia către o zonă a Africii de Nord – deşertul Sahara – care rămâne una din marile enigme ale lumii.

Vechimea acestui deşert care ocupă o treime din continentul african este estimată la câteva milioane de ani. Unii susţin că e vorba de 5-6 milioane de ani.

Studiile efectuate în ultimele două decenii cu ajutorul tehnologiei ultramoderne au pus în evidenţă că sub acest deşert, la o adâncime de câteva sute de metri, există un fluviu subteran mai mare decât Nilul, care se varsă în Atlantic pe coasta vestică a Africii de Nord, precum şi o vegetaţie foarte bogată.

E ca şi cum ar fi un nivel aflat sub deşert care evoluează separat. Întrebarea care se pune este ce s-a întâmplat în urmă cu 5-6 milioane de ani, de a devenit Sahara dintr-o regiune luxuriantă un deşert dezolant?

Dacă imensa „mare de lumină” Saha – Ra nu exista în urmă cu milioane de ani, rezultă că deşertul a apărut în urma unei catastrofe.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile