Cheile Genelor

Tu ce ai de gând în anul care vine? Ai curajul să îți manifești potențialul indiferent de vârsta și experiența pe care o ai?

Pentru numărul acesta am decis să fac ceva diferit și cum Cheile Genelor este unealta mea preferată, o să abordez tranzitul solar din perspectiva cheilor care ne tranzitează de Sărbători. Nu este nevoie să știi ceva despre acest Cheile Genelor, o să folosesc cuvinte uzuale, fără prea multe detalii tehnice. Totuși, menționez că voi folosi cele trei niveluri ale conștiinței folosite în Cheile Genelor: umbra, darul și Siddhi-ul. Umbra reprezintă frecvența joasă, darul frecvența înaltă iar Siddhi-ul frecvența non-duală, cea care conține umbra și darul și reprezintă esența, sursa acestora.

Pe 25 decembrie, Crăciunul vine în energia cheii 10, având umbra Obsesiei de sine, darul Naturaleții și Siddhi-ul Existenței. Suntem invitați cu toții să FIM, este suficient și asta ne unește cu adevărat. Obsesiile de orice fel ne separă, ne creează un comportament prin care ne respingem aliații, oamenii care ne pot SusȚine în experiențele noastre. Naturalețea ne invită să avem încredere în comportamentul care izvorăște din Geniul nostru, să avem curajul să îl lăsăm să se manifeste.

Din ceea ce am observat, nu puțini oameni consideră întâlnirile cu rudele ca fiind provocatoare, motivul fiind că nu pot fi ei și că este nevoie să își pună o mască prin care să mențină status quo-ul. Totuși, Naturalețea nu este exagerare, ci doar ființare și dacă adultul nu a învățat de mic să ajungă în mod organic la stabilitate internă, la echilibru intern, nu va știi cum să se comporte.

Familiile care nu sunt unite sunt familiile unde Naturalețea a fost respinsă în detrimentul Obsesiilor. Nu puțini părinți și-au pus visele lor în cârca odraslelor și nu au creat un mediu unde fiecare SĂ FIE, să se descopere și să își cultive propriul Geniu. Din păcate, putem spune că societatea este plină de astfel de familii și cum niciodată nu este prea târziu, în această perioadă ne putem aduce aportul prin a ne cultiva Geniul, Naturalețea și a crea un mediu interior care să SusȚină manifestarea în exterior a potențialului nostru. Nu înseamnă că ne va ieși perfect însă măcar să acționăm în această direcție. Cum? Este simplu: acordă cuiva spațiul SĂ FIE și observă ce se întâmplă.

Cum cheia 10 este cheia legată de comportamentul EU-lui nostru, comportamentul nostru poate fi acordat la construcția noastră ori poate fi acordat la mecanismul defensiv artificial pe care ni l-am construit de mici pentru a ne feri de suferința cauzată de mediul nepotrivit pentru cultivarea Sinelui în care am trăit. Așa că, putem face pași mărunți dar siguri pentru a crea un mediu care să SusȚină, să conțină și să renunțăm la a crea un mediu al judecății, al criticii, al separării, al respingerii pentru că acela nu hrănește pe careva.

Din a doua zi de Crăciun până în ultima zi a anului, intrăm în tranzitul cheii 58, umbra fiind Insatisfacția, darul Vitalității și Siddhi-ul Fericirii. Fericirea conține Insatisfacția, de aceea suntem invitați să ne alchimizăm această umbră, să o putem conține astfel încât să ne bucurăm cu adevărat de Sărbători. Nu este întâmplător că perioada Sărbătorilor este o perioadă dificilă pentru cei care se lasă doborâți de Insatisfacția pe care o simt față de viața lor.

Mulți oameni consideră că Insatisfacția este despre ei însă această umbră este una colectivă, este un câmp pe care l-am creat cu toții și care este ușor de accesat între 26 decembrie și 31 decembrie. Cine consideră că Insatisfacția este individuală, este a sa, e ca și cum și-ar pune în cârcă problemele umanității și ar spune că trebuie să le rezolve pe toate, de unul singur.

Bucuria de A FI este darul acestei chei, în carte este trecut ca Vitalitate. Friedrich Nietzsche a pus în cuvinte esența acestui dar: “Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici”, dacă nu lăsăm Insatisfacția să ne țină jos, vom găsi o modalitate prin care să o transformăm în ceva frumos, în artă, în umor, în stabilitate internă. Contează dacă ne permitem să ne detașăm de dependența de Insatisfacție, Insatisfacția oricum există, este peste tot, de aceea este important să ne întrebăm dacă avem curajul să ne intrăm în rolul de creatori ai realității sau lăsăm câmpul Insatisfacției să ne asaneze Geniul?

“Sărbători Fericite!” este o urare pe care o tot auzim și Siddhi-ul Fericirii vine și ne confirmă că acestea sunt tot timpul în Fericire, ne putem conecta la esența Fericirii fără a o căuta, fără a încerca să o manifestăm. Pentru a scăpa măcar temporar de Insatisfacție, unii oameni aleg să folosească alcoolul, tutunul, mâncarea, băuturile răcoritoare, orice care să îi scoată de acolo. Nu sunt adeptul evitării acestora ci sunt adeptul conștienței, a înțelege de ce o facem și apoi să acționăm în direcția Insatisfacției, să o îmbrățișăm, să o alchimizăm, să o transformăm în ceva luminos, în ceva frumos, în ceva constructiv, fără a avea nevoie de distrageri sau dependențe. Nu ne iese de fiecare dată însă dacă facem doi pași înainte și unul înapoi, per total am făcut un pas înainte.

Cheia 58 pune presiune pe rănile pe care le-am moștenit de la părinții noștri, de la bunici, de la străbunici și tot așa. Fiecare și-a trăit viața și ceea ce nu a putut integra a lăsat ca „temă” generației următoare. Bucuria de A FI topește aceste răni, pentru a ajunge în Vitalitate important este să avem grijă de noi și să “scăpăm” de greutatea “zestrei” pe care am primit-o. Sunt atâtea moduri prin care o putem face, SusȚinerea reciprocă este însă cea mai ușoară. Când suntem în serviciul semenilor și ne bucurăm de acest serviciu, chiar dacă pe alocuri nu este confortabil, recompensa este bucuria de A FI împărtășită cu aceștia.

Pe 1 ianuarie suntem în tranzitul altei chei, cheia 38, cheia luptătorului, cheie care are umbra Zbuciumului, darul Perseverenței și Siddhi-ul Onoarei. Oare nu este interesant că în umbra Zbuciumului mulți oameni fac zgomot folosind petarde, artificii? Oare acestea nu reprezintă zbuciumul lor interior manifestat în exterior? Cu cine se luptă acești oameni? Cu Cerul? Perseverența este darul cheii 38 și ne invită la a înlătura orice obstacol ne mai stă în calea manifestării Geniului și astfel a ne conecta cu potențialul nostru, cu scopul nostru genetic.

Totodată, e întâmplător că la începutul anului oamenii au obiceiul să fie mai concentrați pe scopul lor și pe ce vor face de atunci încolo? Perseverența ne ajută să rămânem pe cale chiar dacă apar provocări ce ne scot de pe aceasta. Câteodată este important să ieșim de pe cale pentru a ne odihni, atunci când suntem copleșiți. Când ne-am recuperat energia și resursele revenim. Aceasta este Perseverența care ne aduce aminte că Onorabil nu este comportamentul omului ci direcția în care se îndreaptă, dacă omul urmează calea universală, noi îi mai spunem calea spirituală, cale care nu este întotdeauna dreaptă și ne mai și surprinde câteodată.

Pentru a trece peste o provocare, câteodată suntem invitați să accesăm resurse interioare de care ne feream, poate chiar să accesăm coridoarele întunecate din noi pentru a aduce lumină acolo. Fiecare om are calea sa unică și irepetabilă. Nu putem urma modele ale altor oameni, ne putem inspira din experiențele lor însă dacă facem mai mult de atât, ne va transforma în copiatori, când noi, de fapt, suntem creatori ai realității, alături de toate celelalte elemente care o alcătuiesc.

Tu ce ai de gând în anul care vine? Ai curajul să îți manifești potențialul indiferent de vârsta și experiența pe care o ai? Îți doresc SĂ FII și să creezi alături de cei dragi și de întreaga umanitate un mediu potrivit manifestării Geniului, Geniu care accesează lumea materială precum o accesează și pe cea spirituală și astfel aduce pe Pământ OMUL COMPLET.

Sărbători cu Naturalețe, Vitalitate și Perseverență să fie! Existența, Fericirea și Onoarea sunt în noi și alături de noi, nu uita!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile