Jeshua/Iisus

Arestarea și crucificarea nu ar fi trebuit să fie parcurse, căci evenimentele spre trezirea oamenilor puteau fi derulate și fără o asemenea interferență nedorită și neașteptată.

Odată cu întoarcerea sa în Galileea, fariseii auzind de minunile și vindecările lui Jeshua, se strecurau printre toți cei care veneau la el pentru diferite probleme, iscodeau pentru a vedea dacă punea în pericol doctrina rigidă prin care-i țineau în control și supunere pe oameni. Desigur că Jeshua îi vedea, fără nu se uita la ei direct, îi simțea, îi percepea în mizeria lor morală și sufletească, însă până la momentul venirii în templul din Ierusalim, Jeshua i-a lăsat în pace. Faptele, chiar și despre răsturnarea meselor de către Iisus în templu, sunt redate în Biblie de-o manieră astfel încât să-l pună pe Jeshua pe un piedestal – Fiul lui Dumnezeu – la care toți trebuie să se închine. O cerință impusă de către fariseii de mai târziu, cerință cu care inițial Iisus nu a fost de acord. El se considera egal cu toți oamenii. De aceea scena răsturnării meselor din templul din Ierusalim diferă destul de mult, ca descriere a atitudinii lui în acel moment.c

Aflăm de asemenea din volumul 2 că în taină, soția lui Pilat suferea de o boală și apelase la Jeshua pentru a se vindeca, fapt pentru care ulterior el a avut o întâlnire secretă cu Pilat. Era în perioada în care zeloții atacau ici-colo gărzile romane care patrulau prin Ierusalim. Iar Pilat voia să știe direct de la Jeshua dacă acesta se afla la conducerea zeloților. Căci datorită faimei sale și a zvonului că el ar fi fost Mesia, i-ar fi condus pe zeloți în acele tentative de răzmerițe prin oraș. Mai ales că acel conducător al răzvrătiților, cu care tot în taină Jeshua s-a întâlnit la cererea aceluia, se autointitulase tot Jeshua. O manevră prin care voia să profite de pe urma lui Iisus.

Desigur că multe descrieri din volumul 2 redau istoria lui Jeshua, așa cum s-a derulat ea și nu cum o cunoaștem în mod „oficial”…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Adevărata istorie a lui Jeshua/Iisus (I)Adevărata istorie a lui Jeshua/Iisus (III) >>
Acest articol face parte 2 din 3 seria Adevărata istorie a lui Jeshua/Iisus
Articolul precedentCheile Genelor – Placebo și Nocebo (II)
Articolul următorTotul ca Întreg
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile