Timp estimat de citire: 3 minute

Pe măsură ce descoperim noi fațete ale personalității umane înscrise în ADN, constatăm că apar multiple inteligențe la om, cum ar fi Coeficientul de Înțelepciune (WQ).

Trecem la un alt tip de inteligență în acest articol, referindu-ne la ceea specialiștii denumesc WQ – Wisdom Quotation sau Coeficientul de Înțelepciune. Sau mai pe românește, cât de înțelept poți deveni.

De la un an la altul cercetătorii descoperă în potențialul omului noi tipuri de inteligență, pe măsură ce harta structurii umane se dezvăluie treptat, odată cu dezvoltarea aparaturii de investigație. Provocările vieții moderne ne pun în față tot felul de situații și probleme, care mai de care mai complexe. Astfel suntem nevoiți să căutăm permanent soluții pentru a le rezolva, de la problemele de familie până la cele ale unei națiuni sau a unei federații de state cum ar fi Uniunea Europeană sau Statele Unite ale Americii.

Dacă ne-am uita în trecutul oricărei generații umane de-a lungul secolelor, constatăm că de la o generație la alta, nivelul de înțelepciune a crescut încet dar constant. Cu toate acestea, conflictele au persistat, ceea ce arată clar că omenirea are nevoie de maturizare sau de înțelepțire cum se mai spune în limbaj popular. Astfel se poate spune că odată cu înaintarea în vârstă, orice ființă umană ar trebui să devină înțeleaptă. Lucrurile nu stau însă așa în realitate. Și asta deoarece, după cum vom vedea, nu toți înțeleg ce înseamnă experiența de viață acumulată și conștientizată…

Următorul episod<< Alte inteligențe ale omului – Coeficientul de Adversitate (III)Alte inteligențe ale omului – UQ și YQ >>
Articolul precedentDispariția omului rezonabil
Articolul următorProgramele karmice
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile