© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 2 minute

Dacă data trecută am văzut ce combinații de alimente sunt benefice pentru stomac, am promis că revin cu câteva exemple de mese ca să fie mai ușor de înțeles.

Micul dejun:

  • De preferat să se mănânce 1-2 fructe sau o salată de fructe sau chiar un suc natural făcut în casă ori smoothie (unul simplu și rapid de făcut este cel de citrice, bogat în vitmina C – se amestecă o lămâie cu 1-2 portocale și o jumătate de grepfruit). Toate smoothie-urile și sucurile naturale făcute de mâna ta sunt sănătoase și benefice organismului. Nu te lăsa vrăjit de cele din magazine! Ai văzut un suc natural ce repede se strică?
  • După 20-40 min, în funcție de organism, se mănâncă ceva mai consistent. Acum depinde de fiecare ce preferă. Exemplu: fibre – ovăz integral sau fulgi de porumb ori alac, quinoa, amaranth sau orice tip de cereală integrală preferată cu lapte vegetal (migdale, orez, ovăz, soia, cocos etc.). Se pot adăuga nuci sau migdale, semințe de in sau chia, fructe uscate. Pentru sportivi chiar și o măsură de praf de proteine.

Un alt exemplu de mic dejun bun, simplu și la îndemâna oricui sunt ouăle fierte consumate împreună cu legume sau mai poți alege brânză cu legume.

Fibrele sunt foarte bune pentru constipație și elimină deșeurile din organism. Nu este de mirare dacă la scurt timp după ce ai mâncat, te strigă toaleta.

Prânzul:

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Asocierea alimentelor

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?