Limbajul civilizaţiilor extraterestre
Colecție de simboluri în lanurile de cereale.
Timp estimat de citire: 3 minute

Ar trebui să învăţăm limbajul simbolurilor universale pentru a dovedi că ne încadrăm în statutul de civilizaţie galactică?

Civilizaţia umană se bazează pe comunicare. De la semnele primitive ale triburilor care încă trăiesc prin Africa până la complexele limbaje informatice folosite aproape peste tot în lume, datorită computerelor care practic gestionează activităţile în mai toate domeniile.

Formele de comunicare pe care le folosim sunt de tip simbolic, verbal şi audio-vizual şi pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, formele umane de comunicare devin tot mai complexe.

Semiotica este de exemplu disciplina care cercetează felul în care funcţionează legătura dintre comunicare şi semnficaţia acesteia şi are la bază folosirea simbolisticii ca limbaj. Deci este foarte interesant că la începuturile civilizaţiei, în urmă cu zeci de mii de ani, s-a pornit de la simboluri, acestea au alcătuit apoi ceea ce numim azi alfabetul, pentru ca din complexitatea acestuia să derive din nou sintetizarea comunicării care va fi tot sub forma simbolurilor.

Deja vedem acest lucru pe monitoarele computerelor, pe tablete şi pe telefoanele mobile, unde se folosesc simboluri ca imagini în miniatură pentru a indica ceva anume – un videoplayer, serviciul de e-mail, accesul către fişiere de Word sau altele similare unde putem scrie tot ce vrem şi aşa mai departe. Pe telefonul mobil avem de asemenea mici simboluri care ne indică meniurile pe care le putem accesa, iar aceste simboluri de pe ecranul telefonului mobil sunt setate din fabrică în mai multe limbi ale lumii, printre care şi româna. Deci vedem că la nivelul limbajului vizual suntem pregătiţi pentru a trece la o nouă formă de folosire a comunicării. Sintetică şi cu multiple sensuri totuşi.

Este această direcţie de evoluţie ceva care derivă logic şi natural din folosirea şi dezvoltarea alfabetului şi comunicării?

Cineva dirijează fără ca noi să ştim această trecere către un nou tip de limbaj?

Pot fi ambele dar ceea ce este mai important este să putem să ne dezvoltăm şi partea abstractă a creierului, cea responsabilă cu accesarea simbolurilor.

De ce?

Răspunsul este dat de înmulțirea desenelor din lanurile de culturi, desene care de la un an la altul prezintă modele tot mai dezvoltate. Şi aici putem pune cel puţin 4-5 întrebări fundamentale: de ce continuă să apară? Ce vor să ne transmită ele? Cine le realizează? Care e scopul lor aici în lumea noastră? La ce se referă ele? Sunt chestii care fac trimitere la matematică, fizică sau chimie? Şi desigur întrebările pot fi nenumărate, dar nu în  acest fel ne vom apropia de un răspuns cât de cât satisfăcător pentru mintea noastră.

Într-adevăr ar trebui să ne gândim serios ce semnificaţie au apariţiile acestor desene în multe locuri din lume, pentru că dacă această modalitate de comunicare prin simboluri este în realitate forma prin care vom putea comunica cu alte civilizaţii mult mai evoluate decât a noastră, atunci este clar că trebuie să învăţăm să descifrăm ce vor să ne transmită asemenea mesaje. Multe dintre ele se referă la limbajul ADN, la schemele atomice folosite în chimie, la principii ale matematicii superioare şi aşa mai departe. Deci ni se trimit în fiecare an invitaţii de acest gen pentru a ne adapta la o nouă formă de folosire a informaţiilor.

Dacă vom ajunge să avem contacte oficiale cu reprezentanţii altor civilizaţii, ar fi o chestiune de bun simţ aşa cum ei ar învăţa engleza ca să comunice cu noi, la fel noi trebuie să învăţăm limbajul simbolurilor pentru a dovedi că ne încadrăm în statutul de civilizaţie galactică.

Faptul că ni se transmit diferite simboluri ce-şi au provenienţa în modele din matematică, genetică, fizică sau chimie ne demonstrează nouă că limbajul universal al vieţii – cum sunt cel al matematicii, geneticii sau chimiei – este cel adoptat în cele din urmă de aproape toate civilizaţiile evoluate din galaxia noastră şi poate chiar din univers.

Următorul episodLimbajul civilizaţiilor extraterestre – Legea Vibraţiei (II) >>
Articolul precedentExtratereştrii vor guverna lumea? – I
Articolul următorMisterele Crucii Ankh – Hermes Trismegistul (IV)
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Light & Love
Light & Love
3 ani în urmă

Vă iubim! Felicitări tuturor celor implicați in acest proiect al revistei COSMOS.