Ce anume magic se întâmplă când începem să medităm și să simțim că ceva din interiorul capului devine treptat mai ușor?

În ultimii auzim tot mai des de cuvinte precum tipare emoționale, resetare mentală, arhetipuri ale personalității, tehnici de lucru cu mintea etc. Societatea umană se dezvoltă, evoluează pe măsură ce crește către nivelul de civilizație de gradul 1, definiția acesteia fiind aceea că poate utiliza toate resursele planetei într-un mod benefic și constructiv. Dar deocamdată ne aflăm pe la gradul 0,80 deci mai avem până la gradul 1. 

Ceea ce realizăm noi la exterior în societatea noastră umană este o reflectare a modului în care sistemul nostru neuronal funcționează la interior. Și aici nu mă refer la faptul că funcționează pur și simplu, că de aia trăim și suntem vii, ci la faptul că această rețea neuronală pe care o avem se comportă asemenea Internetului. Mai exact și ca să înțelegeți, așa cum pe Internet circulă în toate părțile tot felul de informații, dar și cumva cu adresă – asta în cazul mailurilor dintr-o parte în alta, la fel se petrec lucrurile și în sistemul nostru neuronal.

De exemplu, o informație citită într-o carte care se referă la o descoperire științifică, o asemenea informație este valabilă și se adresează tuturor. Ca urmare informația citită de mintea și sistemul nostru neuronal o preia și o stochează în partea unde, să zicem, este secțiunea „Informații Generale”. Pe când o informație dintr-un mesaj text primit pe telefon de la un cunoscut de-al nostru o plasăm în interiorul sistemului nostru neuronal la secțiunea „Informații Private” unde doar noi știm că avem acces. Evident că nimeni nu va accesa din exterior secțiunea „Informații Generale” din sistemul nostru neuronal, doar dacă e o persoană telepată care poate citi informația din mintea noastră. Însă există în rețeaua noastră neuronală anumite modalități prin care noi protejăm informațiile pe care vrem să le ținem doar pentru noi înșine. Acestea sunt cumva înfășurate în anumite puncte ale rețelei neuronale în straturi protectoare, pentru a ascunde sau a păstra informație secretă doar pentru noi. Într-un asemenea caz, ce se întâmplă în sistemul nostru neuronal dacă el procedează astfel? El realizează această operațiune sau este coordonată de un alt segment al ființei noastre? De către conștiință? De către Sinele spiritual poate?

Știința modernă caută răspunsuri în acest sens, însă Știința Spirituală cunoaște că sistemul nostru neuronal este conectat direct la conștiința noastră, și prin urmare tot ceea ce se întâmplă în conștiință se reflectă de-a lungul traseelor neuronale. Cum s-ar spune conștiința controlează ce se manifestă în sistemul neuronal, descărcând mereu tot felul de informații chiar și când dormim. Astfel știința modernă de abia în prezent a descoperit misterul celor 40 de zile, ca semnificație spirituală. Postul de 40 de zile nu e doar un post alimentar, el trebuie să fie și un post moral, adică să te abții de la a gândi, a vorbi și a te purta urât, fie și în sinea ta, acolo unde a doar partea de care știm doar noi.

Resetarea sistemului neuronal înseamnă să reconstruiești părțile sale componente. Ca să înțelegeți mai simplu, e ca și când te apuci să cureți conductele de apă ale orașului, care au depuneri de calcar pe interior, poate și ceva rugină ici-colo, iar asta ia timp. La fel e și cu sistemul nostru neuronal. Alveola eterică în care creierul este învelit, trebuie să fie și ea resetată ca nivel vibrațional, astfel încât frecvența acestei alveole adică învelișul eteric al traseelor neuronale să redevină limpede, fără straturile acelea gri întunecoase care se depun datorită gândirii pesimiste sau lipsite de suport spiritual așa cum e la majoritatea oamenilor. De aceea ne simțim obosiți destul de des la nivel cerebral, deoarece învelișul eteric al sistemului neuronal se îmbâcsește. Dar ce anume magic se întâmplă când începem să medităm și să simțim că ceva din interiorul capului devine treptat mai ușor? E o schimbare magică a sistemului neuronal, care se declanșează în momentul în care realizezi că ai un Sine spiritual într-un trup.   

Articolul precedentSănătate de la Natură – Magia frunzelor de GUTUI
Articolul următorDestinul este matematic (II)
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile