Vizualizare Aura Cabinetul Cosmos
Vizualizarea Aurei și a corpurilor subtile inclusiv a Corpului Mental prin intermediul unei aparuturi speciale pe care le puteți testa la Cabinetul Cosmos. Acest sistem unic afișează atât echilibrul aurei cât și puterea chakrelor și nivelul energetic Chi disponibil.

Atâta timp cât omul nu-şi cunoaşte propriul mod de funcţionare a minţii, deşi marea majoritate a populaţiei lumii crede că ştie acest lucru – dar asta e o mare iluzie!

Modul în care funcţionează mintea umană este încă un mister în cea mai mare parte a sa. Cu toate că oamenii de ştiinţă cercetează asiduu mecanismele neuronale care interacţionează cu mintea, rămân încă multe necunoscute care dau bătaie de cap savanţilor.

De pildă, de ce majoritatea oamenilor manifestă atitudini preferenţiale referitor la anumite chestiuni, dacă există principii clare care în mod normal ar trebui respectate de către toată lumea? Sau de ce pot exista empatii mult mai mari între cineva din familie şi un prieten foarte bun al acestuia, şi nu există aşa ceva între membrii familiei respective? Desigur că asemenea aspecte sunt foarte multe şi fiecare dintre ele merită atenţia deplină a cercetătorilor, pentru a putea descifra ”de ce”-urile care apar de la un an la altul.

Fiecare om are tabieturile sale, preferinţele sale, tabu-urile sale şi aşa mai departe şi este practic un fel de univers al minţii vast care conţine nelimitate modele şi variante. De aceea este încă atât de dificil de descoperit şi de explicat ceva despre mintea umană, pentru că de fiecare dată, cu fiecare generaţie care vine din urmă, mintea umană conţine tot mai multe asemenea aspecte.

Unul dintre cele mai ciudate aspecte ale minţii umane este cel legat de imprevizibil. Marea majoritate a persoanelor din această lume au mintea needucată. Nu doar în sens spiritual, ci şi lumesc. Indecizia ca factor care afectează modul de viaţă se manifestă la miliarde de fiinţe umane. Dacă noi avem un Liber Arbitru, şi gândim analizând situaţiile cu care avem de-a face, oare ce determină ca individul uman să fie indecis în privinţa multor lucruri din viaţa sa? Asta este o chestiune cât se poate de reală, deoarece viaţa ne demonstrează zilnic astfel de lucruri.

Ce îl face oare pe om ca într-un moment să vrea ceva şi după scurt timp să se răzgândească, schimbându-şi decizia?

Se poate demonstra astfel că la nivel de Liber Arbitru miliarde de indivizi umani nu ştiu absolut deloc să-şi folosească în mod constructiv şi productiv Liberul Arbitru. Şi asta deoarece miliarde dintre ei sunt imaturi emoţional, nu au corpul astral educat, şi atunci, deoarece corpul mental le funcţionează nu pe planul mental, ci pe cel astral, ei sunt angrenaţi de propria imaturitate emoţională luând fie decizii greşite, fie sunt indecişi, fie reacţionează urât, fie pendulează între a vrea şi a nu vrea, fie una gândesc şi alta spun sau una spun şi alta fac.  

Subiectivismul este un instrument periculos pentru propria evoluţie, atunci când nu este însoţit de discernământ.

Atâta timp cât omul nu-şi cunoaşte propriul mod de funcţionare a minţii, deşi marea majoritate a populaţiei lumii crede că ştie acest lucru – dar asta e o mare iluzie! – nu va avea parte de o viaţă echilibrată, armonioasă şi prosperă. Şi sunt zeci şi sute de milioane de exemple în lumea asta de oameni care crezând greşit că-şi cunosc mintea cum funcţionează, fac greşeli foarte mari care le afectează destinul, şi apoi tot ei se plâng şi dau vina pe ceilalţi din jur pentru eşecurile lor. Şi uite aşa, avem impresia că ne cunoaştem pe noi înşine, ba unii fac şi teste grilă de inteligenţă, alţii teste de tot felul prin care-și verifică nivelul mental și intelectual.

Subiectivismul este un instrument periculos pentru propria evoluţie, atunci când nu este însoţit de discernământ. Căci acesta este filtrul pe care-l avem în conştiinţă şi care ne poate ajuta să înţelegem şi să acţionăm corect, nu după propriile preferinţe. Iar despre discernământ vom comenta în numărul următor, deoarece acesta este o virtute ce ţine de partea morală din noi înşine.

Următorul episod<< Secretele minţii umane – Ego-ulSecretele minţii umane – Discernământul >>
Acest articol face parte 4 din 5 seria Secretele minţii umane
Articolul precedentLimbajul florilor
Articolul următorRomânia, încotro…?
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile