Atlantida
Ilustrație a Atlantidei bazată pe descrierea din "Critias", Platon.

ultima Atlantidă s-a scufundat în Marea Neagră, ducând cu ea ultima sete de putere şi grandomanie stinsă în urma unui război care nu a avut nici învins, nici învingător…

Migrarea polului de putere atlant către Mediterana, în a doua perioadă a imperiului, şi apoi înspre Marea Neagră în cea de-a treia perioadă a sa au fost determinate de căutarea de resurse.

Luând în calcul Marea Eră Glaciară, care a durat aproximativ 2,6 milioane de ani – şi reţineţi că strămoşii atlanţilor, lemurienii, apăruseră în Australia în urmă cu 4,5 milioane de ani, migrând înspre Asia şi cele două Americi – prima Atlantida a existat într-adevăr în Atlantic, însă nu între Europa/coasta nord-vestică a Africii şi America de Nord, ci undeva mai jos între coasta vestică a  Africii şi America de Sud.

Faptul că în arhipelagul Bimini s-au găsit ruine subacvatice, duce la ideea că în zona aceea se afla extremitatea nordică a arhipelagului de insule atlante.

De ce plasăm astfel prima Atlantidă între Africa şi America de Sud?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Atlantida, de la mărire la decădere – VII
Acest articol face parte 8 din 8 seria Atlantida, de la mărire la decădere
Articolul precedentMisterele Shamballei – România (V)
Articolul următorGeometria sacră şi destinul uman – I
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile