Energia liberă ar fi schimbat definitiv mentalitatea întregii omeniri, la toate nivelele și în toate structurile.

Atunci când te gândești de ce omenirea actuală este așa cum este, și cu bune, și cu rele, te duci cu mintea la mai toate evenimentele importante care s-au petrecut în lume. Două războaie mondiale, sute de alte războaie locale și regionale, crime, crize economice, amenințări nucleare și lista poate continua cu alte zeci și poate chiar sute de aspecte de felul acesta.

Și uneori stai și te întrebi „ce-ar fi fost dacă nu m-aș fi născut?” sau „ce-ar fi fost dacă ar fi fost altfel?”, ca și când Inteligenței ăsteia care dirijează întregul univers i-ar păsa de ceea ce gândesc oamenii în acest sens. Pentru că dacă ne ducem înapoi pe firul tuturor acestor chestiuni, găsim un singur lucru: monopolul. Da, monopolul. Asupra resurselor – petrol, gaze naturale, curent electric, finanțe precum și alte forme derivate. Și de unde a pornit toată treaba asta cu monopolul? O să fiți uimiți! De la becul inventat de Edison! Da, da! Pentru că din momentul în care energia electrică folosită pentru iluminat, atât public, cât și particular în casele tuturor, cei care au exploatat această invenție edisoniană au instaurat monopolul resurselor! A fost decizia lui J.P. Morgan care era membru în Comisia pentru Brevete din Statele Unite, de a-i acorda lui Edison brevetul în defavoarea lui Tesla. Acesta lucra deja în paralel cu cercetarea lui Edison asupra becului la modalitatea de a transmite energia electrică fără fir. Becul lui Edison avea nevoie de fire pentru a putea lumina, pe când becul lui Tesla, conceput diferit, își lua singur energia din mediul înconjurător.

Puțini știu că Tesla a fost pentru o vreme angajatul lui Edison, care primise sponsorizări inclusiv de la bancherul J.P. Morgan. Edison l-a angajat pe Tesla în 1884. Printre primele sarcini de serviciu primite de Tesla a fost să reproiecteze complet generatoarele de curent continuu, pentru a le mări eficienţa. „Ai 50.000 de dolari din afacerea asta, dacă vei reuşi”, i-ar fi spus Edison lui Tesla, iar suma reprezenta o avere pentru acele vremuri. Nikola Tesla a îndeplinit cu succes sarcina primită dar când i-a solicitat banii lui Edison, acesta s-a făcut că nu ştie despre ce e vorba: „Tu nu înţelegi umorul american” (adică bătaia de joc), i-a răspuns Edison, care în schimb i-a oferit doar o creştere salarială de 10 dolari pe săptămână. Pe atunci, salariul lui Tesla ca angajat al lui Edison era de 18 dolari pe săptămână. În orice caz, acest răspuns a pus capăt colaborării dintre cele două genii şi a iscat un veritabil război al competențelor între cei doi.

Pornit pe cont propriu, Tesla şi-a perfecţionat sistemul alternativ de distribuţie a curentului electric (AC) care în cele din urmă a avut câştig de cauză în faţa sistemului rival, DC (curent continuu), susţinut de Edison. Curentul alternativ necesita costuri mai mici de transport de la centralele energetice până la utilizatorii finali şi astfel a avut succes în faţa variantei propuse de Edison. Invidios de felul lui, Edison i-a subminat activitatea și avându-l ca sponsor pe Morgan, a primit brevetul astfel că din acel moment întreaga lume era condamnată la tot ceea ce am constatat că s-a petrecut în ultimii 120 de ani, așa cum am menționat. Pentru că taxa pe cablu, pe transportul curentului electric la mari distanțe și toate derivatele acestui lucru au fost exact lucrurile care au declanșat apariția monopolurilor și toate conflictele de atunci încoace.

În schimb, dacă Tesla primea brevetul, nu ar fi existat impunerea de taxe nicăieri în lume, pentru că energia era la liber peste tot, nimeni pe glob nu ar fi comis agresiuni pentru resurse de orice fel, și astăzi în mod sigur ne-am fi plimbat în navete spațiale personale pe Lună, poate și pe Marte și ne-am fi dezvoltat mult mai mult decât suntem acum ca civilizație. Între statele lumii nu ar mai fi existat disensiuni de nici un fel, relațiile economice mergeau din plin pentru că toată lumea avea la dispoziție energie liberă. Marile corporații nu ar fi instituit monopol în niciun domeniu pentru că energia liberă era gratis pentru toți. Pentru că ar fi fost gratis, ar fi permis dezvoltarea culturală, educațională, a cercetărilor în sănătate, știință și tehnologie peste tot în lume. Vă dați seama că nu mai era nevoie de atâta carburant, nici de rachete atât de greoaie, ci vehiculele terestre, maritime, feroviare sau aeriene ar fi avut energie liberă nelimitată, iar modalitatea de propulsie era absolut nepoluantă. Nu ar mai fi fost pusă problema poluării datorită carburanților, nici chestiunea cu încălzirea globală, și sărăcia ar fi fost eradicată peste tot în lume. Nu s-ar mai fi plătit nici o taxă nicăieri. Și știți de ce? Pentru că orice taxă, oriunde în lume își are rădăcina în necesitatea acoperirii producerii de energie din carburanții fosili, și din necesitatea de a acoperi cheltuielile cu prelucrarea acestora pentru a-i transforma în tot felul de derivate pe piața de servicii și produse. Dacă energia ar fi fost gratis via Tesla, nimeni nu mai plătea taxe și impozite, și ar fi dispărut sau nu ar fi existat vreodată conceptul de a plăti de exemplu pentru un loc de parcare la domiciliu sau pentru diverse alte chestiuni mai mult sau mai puțin similare.

Cu alte cuvinte, dacă i s-ar fi dat câștig de cauză lui Tesla și energia ar fi fost la liber oriunde în lume, ar fi dispărut definitiv mentalitatea egoistă, lăcomia și orice fel de lipsuri. De altfel o societate de acest fel este reflectată în seria Star Trek – Generația următoare, în secolul 24 când omenirea va fi depășit actuala stare de lucruri. Deci energia liberă ar fi schimbat definitiv mentalitatea întregii omeniri, la toate nivelele și în toate structurile. Poate nu ar mai fi fost nevoie de autostrăzi, pentru care natura a fost ciuntită în multe zone ale lumii, căci ne-am fi deplasat prin levitație cu vehicule proprii. Nu ar mai fi fost construite atâtea fabrici în care se produc multe substanțe nocive, bomba nucleară în 1945 nu ar mai fi fost aruncată pentru că nu ar fi existat Al Doilea Război Mondial, arma nucleară nici n-ar fi existat, iar confruntarea dintre marile puteri ale lumii ar fi fost o mare cooperare. Nu ar mai fi existat nici comunism, nici capitalism, nici lupta pentru supremația asupra lumii, pentru că totul era gratuit prin energia liberă. Nu ar mai fi existat tehnologii 4G și 5G periculoase pentru sănătate, nici microundele din telefonia mobilă care afectează creierul, ci tehnologii cuantice care ne-ar fi permis și deplasări instantanee prin portaluri, la fel cum am intra la metrou și am ieși în altă parte a lumii unde avem treabă.

Pentru că orice luptă pentru orice resurse, inclusiv aurul, ar fi dispărut odată ce energia era liberă pentru toată lumea. Dar după cum vedem, lăcomia unor mici grupuri a determinat o altă linie a existenței de atunci încoace. Și așa se adeverește zicala care spune că un singur om, acolo unde e, prin ceea ce este el, poate schimba soarta întregii lumi. Iar asta se întâmplă odată la 100 de ani.    

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile