Nu poți să schimbi DESTINAȚIA peste noapte, dar poți schimba DIRECȚIA peste noapte!
Timp estimat de citire: 5 minute

Soluția este pe cât de simplă, pe atât de provocatoare. Să trăiești în lume, dar să nu-i aparții!

Sunt foarte subtile tiparele pe care le rulăm în mintea noastră. E nevoie de auto-observare serioasă pentru a le conștientiza. Dezvățul este la fel de greu ca și învățatul. Unele dintre aceste tipare le-am rulat atât de mult, încât pur și simplu fac parte din ADN-ul nostru, asemeni unui program scris pe calculator. Aceste tipare, prin neuroplasticitate cerebrală, devin asemenea unor condiționări care ne împiedică să ne adaptăm la schimbări. Și ghici ce! Cu excepția iubirii lui Dumnezeu, schimbarea este singura constantă din univers!

În primul rând, pentru a schimba Sistemul, trebuie să-l privești pentru ceea ce este cu adevărat, aici pe Pământ. Sistemul este o extensie a minții colective, format din idei, gânduri și tipare, care mai apoi se concretizează sub forma unei infrastructuri. Aproape tot ce vezi în jurul tău, este un sistem. N-o să intrăm acum în chestii ezoterice, doar vă re-aduc aminte ceva ce ați simțit din totdeauna. Sistemul nu pare la prima vedere o chestie tangibilă, de aceea e foarte greu să-l arăți cu degetul. Cu toate acestea, nu poți să miști nimic fără el. Ți se repetă într-una cuvinte precum libertate și responsabilitate, cu toate acestea, când îți iei destinul în mâini, observi că jugul se strânge și mai mult în jurul tău. Se militează pentru pace, dar pe ascuns se alimentează războaie regionale și locale. Se pretinde suveranitate și stat de drept pentru binele țărilor, dar în secret se complotează pentru globalizare totalitară. Ți se promite marea cu sarea și de fapt este tocmai invers. Dacă nu cânți precum vrea Sistemul, devii un paria, un eretic. Riști să fii exclus din “comunitate”, sub pretextul că nu respecți regulile. Care reguli? Alea pe care le respectă politicienii și marii jmekeri ai planetei, care nu fac altceva decât să alimenteze în permanență o stare de tensiune și disensiune? Când începi să te trezești spiritual, începi să vezi acest Sistem pentru ceea ce este cu adevărat. De aceea maeștrii spirituali au pus accent pe diferite forme de trezire.

Soluția este pe cât de simplă, pe atât de provocatoare. Să trăiești în lume, dar să nu-i aparții! E valabil și pentru Sistem. În filmul Matrix, operatorii puteau să intre și să iasă din matrice printr-o conexiune de rețea, așa cum ne conectăm noi la internet acum. Intrau, își făceau treaba și plecau. Din punct de vedere lumesc, asta presupune un sacrificiu. Din punct de vedere spiritual, înseamnă eliberare! Este laitmotivul din spatele întregii povești a lui Iisus, care n-a fost deloc o poveste, ci pură inspirație divină, trăită de un om care și-a acceptat destinul pe deplin. Urmați-mă, ar fi spus Iisus. Noi ne plângem că nu putem trăi fără nu știu ce certificat verde. După părerea mea, această iluzie este doar capcana confor(t)mismului. Sistemul ne-a programat atât de bine, încât nu mai reușim să rescriem codul sursă decât prin Focul cel Viu și Veșnic de care vorbea Zamolxe și Swami Muktananda. O dorință atât de mistuitoare încât să-ți trezească metabolismul celular și să-ți întețească Flacăra Sufletului! Pe cuvânt!

Da, vei renunța la niște chestii lumești. Așa și? N-o să mai te duci în Grecia. Ete scârț. Jules Verne a scris 20 de cărți fără să iasă din oraș. Voi nu vedeți cât de firav este Sistemul? Este în colaps. Suntem atât de dependenți de Sistem, încât dacă moare curentul pentru 3 zile ajungem ca-n Evul Mediu! Sacrificiile există doar la nivel lumesc. Renunți la ultimul model de iPhone, asta e! Da, banii sunt importanți, mai ales când te-ai înhăitat la credite și datorii. Dacă ești un pic atent, vei observa că tot Sistemul este cel care te are la mână cu chestia asta. Tu te bucuri la câteva mii de euro (în cazurile fericite, că de obicei iei praful de pe tobă), iar Sistemul se bucură că te are la mână toată viața. Nu banii sunt problema, ci ceea ce faci cu ei. De cele mai multe ori cheltui aiurea, pe niște nimicuri de care a doua zi te plictisești. Dacă cineva îți dă 10.000 de euro acum, nici nu știi ce să faci cu ei. Îi bagi la ciorap și după nu mai dormi de grija lor. Am ajuns atât de traumatizați, încât pur și simplu nu știm ce să facem cu libertatea noastră. Unii preferă în continuare cușca. Alții, când scapă în porumb, ajung la cealaltă extremă. Nu-și mai asumă absolut nimic din ceea ce trăiesc. Ghici ce? Este un prilej ideal pentru Sistem să-ți reproșeze, că “Uite, vezi, fără mine ești un om mort!”

Am o cunoștință care crește cinci fete acasă, nu le-a dat la școală. Nu trăiesc în România, dar sunt într-o țară europeană, mai spre occident, unde de multe ori Sistemul e și ma băgăcios. Trăiesc la țară, bărbat-su fost programator și actual pădurar și tot pe numele lui e și asigurarea de sănătate. În orice caz, asigurarea n-ar trebui să fie un impediment, pentru că oricum serviciile medicale costă. Dacă în general îți bați joc de sănătatea ta și nu ții cont de niște chestii elementare, atunci da, ești clientul perfect pentru casele de asigurări. Fetele au crescut în natură. Știu să scrie și să citească. Nici mama lor nu-i chiar cheală în cap. Dar s-a pregătit pentru asta. În primul rând are capacitatea intelectuală pentru a le oferi o educație de bază, apoi a trăit în permanență cu gândul la libertate. A avut viziune și mai ales, a avut încredere în proces! După părerea mea, într-o lume care depinde din ce în ce mai mult de Sistem, părinții lor pot fi considerați niște eroi.

Am fost avertizați la fiecare generație. Cu toții. Ni s-a zis de mult timp că vin schimbări, unele chiar apocaliptice. Personal, nici nu știu dacă voi primi pensie. De trăit voi trăi cumva, dar prefer să strâng niște fonduri personale decât să aibă altcineva grijă de banii mei pe care să mi-i dea înapoi cu țârâita, cât să-mi cumpăr medicamente și mâncare. Serios? Am trecut în era Vărsătorului, gata. Suntem în epoca informației, a comunicării, a inovației, găsești oportunități la tot pasul. Este o nouă energie, cu totul. Singura chestie e să nu pici în capcanele tiparelor și condiționărilor vechi, căci te vor trage la fund ca un pietroi. Ce înseamnă asta mai exact? Înseamnă că vechile metode nu mai funcționează. Înseamnă că nu prea mai merge să faci chestii fără să ții cont și de omeni(r)e. Dacă devii asemenea unei celule canceroase, sistemul imunitar colectiv te va scoate de pe scena vieții. E normal, s-a trăit prea mult în întuneric, lumea tânjește după Lumină. Cu siguranță nu este ușor, de aceea le spun și clienților mei, c-o ambarcațiune mică poți vira imediat, în schimb, dacă ai un portavion, durează ceva mai mult. Într-adevăr, nu poți să schimbi DESTINAȚIA peste noapte, dar poți schimba DIRECȚIA peste noapte!

Trimite o intenție sinceră în univers, apoi trăiești-o cu fiecare fibră din corpul tău. Ai răbdare, trăiește în prezent, învață să respiri. Pune spiritualul înaintea lumescului și caii înaintea căruței. Noi nu putem decât să plantăm semințele și să ne asigurăm că din când în când, le udăm cu emoțiile noastre. De restul se ocupă Voința Divină. Nu mai depinde strict de persoana noastră. Așadar, aveți încredere în viață! Aveți încredere în visul vostru!

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 168 – August 2021
Articolul următorCe este satanismul?
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
4.3 6 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Laura
Laura
5 luni în urmă

Minunat,mulțumesc,felicitări!